Παρασκευή 17 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
KΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Καταγγέλλει τις διώξεις στελεχών του από τον κρατικό μηχανισμό

Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας
Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας
Τις στημένες κατηγορίες της ισπανικής αστυνομίας περί τρομοκρατίας για να ποινικοποιήσει τη δράση των κομμουνιστών, καταγγέλλει με ανακοίνωση της Εκτελεστικής του Γραμματείας το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας.

Η ανακοίνωση σημειώνει:

«Οι κρατικοί μηχανισμοί οργανώνουν σκευωρία ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας και τις κολεκτίβες νέων κομμουνιστών.

Η δίωξη των κομμουνιστών στη χώρα σημειώνει ένα μεγάλο άλμα με τη σύλληψη δυο αγωνιστών του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας την Τρίτη 14/6 εκ των οποίων ο ένας ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος και με το ένταλμα σύλληψης άλλων τριών αγωνιστών.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας κατηγορεί για τρομοκρατία τα μέλη του κόμματος επειδή τάχα έριξαν βόμβες μολότοφ σε ένα χωριό στην Αστούριας στις 15 Γενάρη και παραπέμπει τους συλληφθέντες αγωνιστές στο Εθνικό Δικαστήριο.

Αυτές οι κατηγορίες της αστυνομίας δεν έχουν καμία βάση καθώς τέτοιες δραστηριότητες δεν ανταποκρίνονται στην πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας για τη μαζική πάλη, η οποία εκφράζεται στα ντοκουμέντα του και στη θεωρητική και πολιτική πρακτική του.

Αυτός ο ωμός χειρισμός που στόχο έχει να αποξενώσει την επαναστατική οργάνωση από τη στήριξη των εργαζόμενων μαζών, μπορεί να κατανοηθεί μόνο στο πλαίσιο της έντασης της ταξικής πάλης με τις αυξανόμενες δυσκολίες του ισπανικού καπιταλισμού να αντιμετωπίσει τη βαθιά κρίση του συστήματος και της τρομοκρατίας του μπλοκ της εξουσίας ενάντια στην άνοδο των λαϊκών και εργατικών αγώνων που αναζητούν μια σοσιαλιστική και κομμουνιστική διέξοδο.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Φράνκο οι μυστικές υπηρεσίες επινόησαν κάθε είδους τέχνασμα για να ενοχοποιήσουν το κομμουνιστικό κίνημα που πάλευε ενάντια στη φασιστική δικτατορία. Σήμερα, στο πλαίσιο της πάλης ενάντια στον κομμουνισμό που εξελίσσεται στους κόλπους της ΕΕ, το κεφάλαιο χρησιμοποιεί νέες μεθόδους για να σταματήσει την οργάνωση των κομμουνιστών στην Ισπανία. Ετσι δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι συλλήψεις έγιναν σε έναν από τους δήμους που το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας εξέλεξε αντιπρόσωπο στις τοπικές εκλογές, στο δήμο Καρένιο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή καταγγέλλει αυτό το στημένο σκηνικό της αστυνομίας, που ακολουθεί το προηγούμενο μιας άλλης δίκης που θα γίνει στη Βαρκελώνη την 1η Δεκέμβρη η οποία εξαπολύει ψευδείς κατηγορίες ενάντια σε τρία μέλη της οργάνωσης. Η κατάσταση καταγγέλθηκε διεθνώς ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έκανε Ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή δηλώνει κατηγορηματικά ότι δε θα δεχτεί εκβιασμούς από τον κρατικό μηχανισμό ή τους άλλους σχεδιασμούς που μπορεί να οργανωθούν ενάντια στην πολιτική δραστηριότητα και στους αγωνιστές του.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των κρατούμενων αγωνιστών χωρίς επιβαρύνσεις. Απαιτεί επίσης άμεση εξέταση όλων αυτών που συμμετείχαν στην προετοιμασία αυτής της ωμής επιχείρησης και τη διερεύνηση των ευθυνών στους κρατικούς μηχανισμούς που την οργάνωσαν.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές μάζες να στηρίξουν αυτές τις θέσεις και να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες συντρόφους που θα οργανωθούν άμεσα και καταγγέλλει αυτή την κίνηση των κρατικών μηχανισμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ