Σάββατο 18 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Τέλος το διάλειμμα...

Από σήμερα ουσιαστικά, από τη Δευτέρα τυπικά, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα επανέλθει σε λειτουργία, ωστόσο κανένα από τα θέματα που υποτίθεται πως θα κατέληγαν κάπου το τελευταίο 15ήμερο, δεν έχει κλείσει οριστικά. Η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να άρει την αναστολή της λειτουργίας της και την επόμενη βδομάδα να δρομολογήσει όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Επί της ουσίας με αυτό τον τρόπο λήγει η κίνηση εντυπωσιασμού που είχαν επιχειρήσει πριν δύο βδομάδες οι παράγοντες του ποδοσφαίρου προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα από τα συνεχή φαινόμενα σήψης και σαπίλας το τελευταίο διάστημα που έδειξαν μια ακόμη φορά την πραγματική εικόνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Οι αδειοδοτήσεις και ο ΟΦΗ τα ζητήματα που καίνε

Οπως έγινε γνωστό (με βάση την ενημέρωση που έγινε στα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας) ομάδες που εμπλέκονται σε παραβάσεις με τις ενημερότητες τους (είτε πλαστές, είτε εκπρόθεσμες, είτε δεν κατέθεσαν καθόλου), είναι 7 από τη Β' Εθνική, 9 από το Νότιο όμιλο της Γ' Εθνικής και 5 από τον Βορρά της ίδιας κατηγορίας. Από βδομάδα θα σταλούν κλήσεις προς τις ομάδες αυτές, ώστε να προετοιμαστούν για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών την επόμενη Τετάρτη. Η Επιτροπή αναμένεται να ακυρώσει τα δελτία και να παραπέμψει όποιους απαιτείται στις πειθαρχικές επιτροπές με την απειλή του υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που πλαστογράφησαν έγγραφα. Στο επόμενο ΔΣ θα τεθεί και το θέμα της παραβίασης του καταστατικού της ΕΠΟ από τον ΟΦΗ, λόγω της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια.

Αναμένοντας την UEFA

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να έχει προκύψει και το πόρισμα της UEFA για τους φακέλους των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν το οποίο θα έχει το χαρακτήρα του εισηγητικού. Κάτι που σημαίνει ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμά του δε δημιουργεί πρόβλημα στην ΕΠΟ αφού δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό ο έλεγχος σε τρίτο βαθμό των φακέλων από την ΟΥΕΦΑ και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να χρησιμοποιηθεί σαν ισχυρό χαρτί από κάποιο αντίδικο με την Ομοσπονδία (π.χ. ΟΦΗ και προσφυγή στο CAS που θεωρείται τρίτος βαθμός εκδίκασης της υπόθεσης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ