Σάββατο 18 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
«Συναίνεση» για τη συντριβή του λαού

Τη συναίνεση των κομμάτων «που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας», ζήτησε ο νέος υπουργός Οικονομικών κατά την ανάληψη των καθηκόντων του. Γεγονός που σημαίνει ότι οι δυνάμεις εντός και εκτός χώρας που προωθούν τη συνεργασία των αστικών πολιτικών δυνάμεων, με στόχο το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος και την εφαρμογή των νέων άγριων μέτρων, όχι μόνο δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες, αλλά επανέρχονται δριμύτερες.

Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός Ε. Βενιζέλος επισήμανε ότι τα κοινά σημεία που ενώνουν τις δυνάμεις του «ευρωπαϊκού προσανατολισμού» είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τις χωρίζουν. Παράλληλα, υποτίθεται πως απεύθυνε «πρόταση και πρόσκληση συναίνεσης και συνεργασίας» και στους πολίτες που βρίσκονται στις πλατείες, αλλά με την προϋπόθεση ότι «δε θα πρέπει να αποκλίνουμε από τους δημοσιονομικούς μας στόχους». Κοντολογίς ζήτησε την αποδοχή και την υποταγή στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική του μνημονίου.

Απευθυνόμενος στο λαϊκό παράγοντα, επιστράτευσε το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, προκειμένου να «πείσει» ότι θα πρέπει να αποδεχτεί οικία βουλήσει, τα νέα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου, ισχυριζόμενος: «Ερχομαι εδώ στο όνομα του ελληνικού λαού, γιατί αυτός είναι ο πραγματικός διαχειριστής της κρίσης, είναι αυτός που καλείται να υποστεί θυσίες. Μόνο με το λαό, μόνο με την κοινωνία, μόνο με τις παραγωγικές δυνάμεις, μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης και συναντίληψης, μπορούμε να βγάλουμε σε πέρας αυτήν τη μεγάλη ιστορική πρόκληση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ