Τρίτη 21 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΥΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
φωτο

Στις 21 Ιούνη 2010 «έφυγε» από τη ζωή ο Λευτέρης Τσιρμιράκης σε ηλικία 88 ετών, δραστήριος κομμουνιστής που ζούσε στην Πολώνια από την περίοδο μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Ανήκε στη γενιά των αγωνιστών που πέρασαν στις σοσιαλιστικές χώρες και βρήκε μια νέα φιλόξενη πατρίδα, προσφέροντας και ο ίδιος μαζί με όλη την οικογένειά του στην οικοδόμηση της νέας κοινωνίας. Δούλεψε αρχικά στη Βαρσοβία στην ελληνική εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού και δραστηριοποιήθηκε έντονα στο χώρο των πολιτικών προσφύγων, ενώ βοήθησε και στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας στην κοινότητα αυτή. Ηταν μέλος του ΚΚ Πολωνίας ως το τέλος της ζωής του, συμβάλλοντας με τα γραφτά του στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση και την έξαρση του αντικομμουνισμού. Ο σύντροφος ΛΕΥΤΕΡΗΣ κατά καιρούς συνεργαζόταν και με το «Ριζοσπάστη», με γραφτά και επιστολές του για την κατάσταση στην Πολωνία.

Η σύζυγός του Γενοβέφα και τα παιδιά του Δημήτρης, Μανώλης και Ανδρέας, προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ στη μνήμη του.

***

O Γιώργος Χαβατζάς και η Αναστασία Φιλιππίδου, στη μνήμη του συντρόφου τους Αγγελου Τζέκη, στελέχους και βουλευτή του ΚΚΕ που «έφυγε» αιφνίδια, προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Λευτέρης Τσιρμιράκης
Λευτέρης Τσιρμιράκης
***

φωτο

Ενας χρόνος συμπληρώνεται από το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου ΚΟΥΡΕΑ ΓΙΑΝΝΗ.

Στη μνήμη του, η σύζυγος και ο γιος του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Κέντρου Αιγάλεω.

***

φωτο (4)

Στη μνήμη των γονιών μου ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΝΝΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, του αδελφού μου ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΥ και του γαμπρού μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ, που ως το τέλος της ζωής τους ήταν πιστοί στο ΚΚΕ, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Κωνσταντίνος Μυλωνόπουλος

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ΣΤΑΥΡΟΥ και ΜΑΤΙΝΑΣ ΠΟΥΡΓΑΛΗ, ΓΙΩΡΓΗ ΠΟΥΡΓΑΛΗ - ΣΩΤ. ΦΟΥΡΝΑΡΟ - ΒΑΣ. ΜΑΤΖΑΡΙΔΗ.

Η κόρη του Σταύρου και της Ματίνας, προσφέρω 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Αγγελική Πουργαλη

***

φωτο

O ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ από το Αγιόφυλλο Καλαμπάκας, που ήταν παλαίμαχος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και αντιστασιακός του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, μας «αποχαιρέτησε» στα 88 του χρόνια, στις 19 Μάη 2011. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία. Επαναπατρίστηκε το 1987 και έμεινε στην Αθήνα. Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1943 μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η οικογένειά του, η σύζυγός του Μαρία και τα παιδιά του, Παναγιώτα και Βασίλης, προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ κέντρου Ηλιούπολης.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
***

Με την ευκαιρία της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματός μας για την ενίσχυσή του, δίνω το κόκκινο κομμάτι της σύνταξής μου, στη μνήμη του πατέρα μου, ΘΑΝΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Δάσκαλου), της μητέρας μου ΓΙΩΤΑΣ (Δασκάλα), της ΦΡΟΣΩΣ και του ΝΙΚΟΥ, αντάρτη του ΕΛΑΣ από διάφορα πόστα, πρωτοπόρου αντάρτη του ΔΣΕ, της ΒΑΣΩΣ και της ΓΩΓΩΣ, στελέχους της ΝΕ Ηλείας και της Περιοχής Πελοποννήσου καθώς και στη μνήμη του γαμπρού μου ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΑΝΑΓΟΥ), γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ, εμψυχωτή και οργανωτή του ΕΑΜικού κινήματος της Ηλείας, αντιπροσώπου της Κυβέρνησης του Βουνού στην Πελοπόννησο, που δολοφονήθηκε στον Ταΰγετο το Μάη του 1949.

Ακόμα στους ήρωες του χωριού μου που πέσανε στον αγώνα του ΔΣΕ, ΚΩΣΤΑ και ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΙΤΣΑ, ΝΙΟΝΙΟΥ και ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΠΑΝΟΥ ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΖΑΜΑΡΙΑ), ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΕΤΗ και ΦΩΤΗ ΤΣΙΡΩΝΗ, προσφέρω 50 ευρώ σαν πρώτη δόση.

Λάμπης Κυριακόπουλος, αντιστασιακός, Κατσαρού Πύργου Ηλείας


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΝΑ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΝΑ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ