Τρίτη 21 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργία των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης

Παράνομη έκρινε χτες το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από την προσφυγή που κατέθεσαν οι μεγαλοκαναλάρχες, την 24ωρη απεργία των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης. Την απόφαση για την απεργία πήρε το ΔΣ της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αθήνας (ΕΤΙΤΑ) με αιτήματα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημα και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, καθώς και την άμεση απόσυρση όλων των μηνύσεων και των αγωγών κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Μετά την προσφυγή των μεγαλοκαναλαρχών και τη δικαστική απόφαση, το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ ανέστειλε την απεργία, όμως αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 14ωρη στάση εργασίας που κήρυξε το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ (της οποίας μέλος είναι και η ΕΤΙΤΑ) για τους τεχνικούς των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 5 το πρωί σήμερα. Την ίδια στιγμή, το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ χτες αποφάσισε για τους τεχνικούς της τηλεόρασης νέα στάση εργασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 5.30 ως τις 10 το πρωί.

Χτες, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, δε μεταδόθηκαν από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ενημερωτικές εκπομπές, «ζωντανό» πρόγραμμα, καθώς και δελτία ειδήσεων. Ομως, για μία ακόμη φορά, το ρόλο του απεργοσπάστη είχε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, μεταδίδοντας τις πρωινές «ζωντανές» εκπομπές.

Στο μεταξύ, 24ωρες απεργίες έχει κηρύξει το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης ενάντια στις απολύσεις. Συγκεκριμένα, 24ωρη απεργία έχει αποφασίσει για τους δημοσιογράφους του «Ράδιο Θεσσαλονίκη», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/6, διαμαρτυρόμενο για την απόλυση της εργαζόμενης Μ. Αφεντούλη. Η απόλυση της δημοσιογράφου, όπως επισημαίνει το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, «προστέθηκε στη μακρά σειρά ενεργειών με τις οποίες η ιδιοκτησία του σταθμού έχει απαξιώσει τον ενημερωτικό χαρακτήρα του».

Συγχρόνως, 24ωρη απεργία κήρυξε για την Παρασκευή 24/6 στον τηλεοπτικό σταθμό «TVS» στις Σέρρες, διαμαρτυρόμενο για την απόλυση της δημοσιογράφου Ν. Δερέμπεη, «επειδή αρνήθηκε να περικοπεί η αμοιβή της και να εργαστεί για ένα μήνα χωρίς να πληρωθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ