Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ζητάει αναχρηματοδότηση των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ

Να αναχρηματοδοτηθεί από τις τράπεζες με νέο δάνειο δεκαετούς διάρκειας μέσω ΕΤΕΑΝ το ληξιπρόθεσμο κομμάτι των οφειλών των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ Ι, ΙΙ και ΙΙΙ ζήτησε χτες από τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΝ ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΒΕΑ) και αντιπρόσωποι του Συνδέσμου Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδας (ΣΕΜΕΕ).

Οπως επισημαίνει το ΒΕΑ, από τις 57.000 περίπου επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ πάνω από το 70% δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις πληρωμές των δόσεων των δανείων συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα εκτός από τη βιωσιμότητά τους να διακυβεύονται και εγγυήσεις. Ζητάει, ακόμα, να παραταθεί η περίοδος αποπληρωμής των χρεών ή να χορηγηθεί ουσιαστική περίοδος χάριτος στις επιχειρήσεις και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ολα τα παραπάνω αποδεικνύουν αυτό που από τη πρώτη στιγμή σημείωσε ο «Ρ», ότι, δηλαδή, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις από την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, προβλήματα τα οποία οξύνονται ακόμα παραπέρα λόγω της κρίσης και της φιλομονοπωλιακής πολιτικής της κυβέρνησης, δεν αντιμετωπίζονται με νέα τραπεζικά δάνεια. Αντίθετα, αυτού του είδους τα δάνεια δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη ασφυξία στις μικρές επιχειρήσεις και τους διάφορους αυτοαπασχολούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ