Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«STAR»
Απειλεί με απολύσεις τους απεργούς

Στο δικαστήριο προσέφυγαν για μία ακόμη φορά οι μεγαλοκαναλάρχες εναντίον των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης, απαιτώντας η στάση εργασίας που κήρυξε για χτες το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, να κριθεί παράνομη. Το αίτημα της εργοδοσίας έγινε δεκτό χτες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με αποτέλεσμα η κινητοποίηση να ανασταλεί και στη συνέχεια οι τεχνικοί να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας από τις 17.45 ως τις 22.00 που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων, η διεύθυνση του STAR απέστειλε προχτές προς όλους τους εργαζόμενους ανακοίνωση, με την οποία απειλεί ότι η συμμετοχή στη χτεσινή στάση εργασίας ή σε άλλη απεργιακή κινητοποίηση ισοδυναμεί με απόλυση.

Οπως καταγγέλλει η ΕΤΙΤΑ, ο διευθυντής προσωπικού του σταθμού, Ισίδωρος Παπαμιχαήλ, σε συνεννόηση με το διευθύνοντα σύμβουλο Πάνο Κυριακόπουλο, κοινοποίησαν προς όλους τους εργαζόμενους ανακοίνωση. Σ' αυτήν αφού αναφέρεται ότι «η ΕΤΙΤΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν αποδυθεί σε μια σειρά από αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις που μεθοδεύονται με τρόπο αντίθετο στο νόμο», απειλεί τους εργαζόμενους ότι «η συμμετοχή σε παράνομη απεργία εξομοιώνεται με οικειοθελή αποχώρηση από την υπηρεσία και πάντως αποτελεί νόμιμο λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας». Και αυτό γιατί, η εταιρεία «θεωρεί ότι, λόγω των αλλεπάλληλων δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από τα δικαστήρια, το προσωπικό δεν δικαιολογείται να αγνοεί ότι είναι παράνομη κάθε απεργία ή στάση εργασίας για την οποία δεν έχει τηρηθεί η τετραήμερη προθεσμία προειδοποίησης».

Από την πλευρά του το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ σε σχετική ανακοίνωση προειδοποιεί τη διεύθυνση του STAR να αφήσει τις απειλές και την τρομοκρατία προς τους εργαζόμενους. «Αφήστε λοιπόν τους εργαζόμενους στο δίκαιο αγώνα τους και σταματήστε τους εκφοβισμούς εναντίον τους. Οι εποχές που τους φοβίζατε πέρασαν», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ