Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Συλλήψεις και προσαγωγές για τα ύποπτα παιχνίδια

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα των 41 ύποπτων για... στήσιμο αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που εντόπισε η UEFA, με προσαγωγές και συλλήψεις εμπλεκομένων. Από χτες το πρωί και μετά από εντολή της Εισαγγελίας, η Αστυνομία σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν γιγάντια επιχείρηση σε σπίτια και γραφεία ιδιωτών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Συνολικά έγιναν 6 προσαγωγές και 9 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και ιδιοκτήτες ΠΑΕ. Οπως έγινε γνωστό, θα απαγγελθούν κατηγορίες σε τουλάχιστον 70 άτομα, κάποιοι εξ αυτών είναι ποδοσφαιριστές, διαιτητές, άνθρωποι μπλεγμένοι με το παράνομο στοίχημα, ακόμα και πρόεδροι ΠΑΕ.

Η όλη έρευνα έγινε με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και αφορά στοιχεία που έχουν συλλεχθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια. Τα αδικήματα που θεωρούνται κακουργήματα είναι η στοιχηματική απάτη, το ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ενας εκ των προέδρων που τελικά συνελήφθησαν είναι ο Αχιλ. Μπέος, μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ. Δήλωσε πως ο πελάτης του κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση, στοιχηματική απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σήμερα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου θα καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα, όπως και οι υπόλοιποι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, 10 άτομα εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται για εκβιάσεις, απάτες, δωροληψίες, με σκοπό την αλοίωση αποτελεσμάτων και παράνομο στοίχημα. Στο κύκλωμα εμπλέκονται 70 άτομα και είχε δράση από το 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ