Σάββατο 25 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μειώσεις μισθών διαπραγματεύεται η ΕΤΙΤΑ

Τον τρόπο με τον οποίο θα μειωθούν οι μισθοί των τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης διαπραγματεύεται η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ με τους μεγαλοκαναλάρχες.

Συγκεκριμένα, χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Ενωσης των μεγαλοκαναλαρχών (ΕΙΤΗΣΕΕ) με το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ για την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Οι ιδιοκτήτες των σταθμών αρχικά επανέλαβαν την αξίωσή τους για μειώσεις στους μισθούς μέχρι και 15% κλιμακωτά αναλόγως με το ύψος των αποδοχών των εργαζομένων, ακολουθώντας το πρότυπο του STAR (μέχρι τα 1.500 ευρώ μεικτά μείωση κατά 8% και για πάνω από 1.500 ευρώ μέχρι και 15%).

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ κατέθεσε αντιπρόταση για «πάγωμα» μισθών και μισθολογικών ωριμάνσεων (κλιμάκια) για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι ιδιοκτήτες με τη σειρά τους απαίτησαν τα δύο χρόνια «παγώματος» να γίνουν πέντε ή να γίνουν μειώσεις στους μισθούς κατά 6,5% περίπου για τα επόμενα δύο χρόνια.

Για την ερχόμενη βδομάδα ορίστηκε νέα συνάντηση των τεχνικών με τους μεγαλοκαναλάρχες. Πριν τη συνάντηση θα προηγηθεί γενική συνέλευση των τεχνικών τηλεόρασης, στους οποίους θα τεθεί το δίλημμα με ποιον από τους δύο παραπάνω τρόπους («πάγωμα» ή μείωση κατά 6,5%) θα αποδεχτούν μειώσεις στους μισθούς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ