Σάββατο 25 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στον όμιλο Μπόμπολα

Παράσταση διαμαρτυρίας στις εφημερίδες του ομίλου Μπόμπολα πραγματοποίησε, χτες Παρασκεύη, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καταγγέλλοντας τις πρόσφατες στοχευμένες απολύσεις από το ΕΘΝΟΣ των συναδέλφων Π. Χριστοδουλίδου, Β. Βουνάτσου και Κ. Τομαρά.

Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, η εργοδοσία του ΠΗΓΑΣΟΥ επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να ξεμπερδεύει με κάθε εργαζόμενο που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά του και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων που αντιδρούν στην προσπάθεια επιβολής ατομικών συμβάσεων εργασίας (η Π. Χριστοδουλίδου είναι εκλεγμένη στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των δημοσιογράφων, με το ψηφοδέλτιο που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ και η Β. Βουνάτσου συμμετείχε στο ίδιο ψηφοδέλτιο). Σ' αυτήν την προσπάθειά της η ιδιοκτησία του ομίλου έχει ουσιαστικά αρωγούς, τις παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι οποίες όχι μόνο στέκονται ξεκάθαρα εμπόδιο στη λήψη αποφάσεων για την οργάνωση και τη συντονισμένη αντίδραση των εργαζομένων στον όμιλο Μπόμπολα, αλλά με τις μεθοδεύσεις τους καλλιεργούν το πνεύμα της διάσπασης, της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από τον Γ. Τόλη (πρόεδο της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου), τον Χρ. Ματζώρο (πρόεδρο της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων), τον Π. Κατάρα (πρόεδρο της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Τύπου) και εκλεγμένα μέλη στα ΔΣ όλων των ενώσεων και ομοσπονδιών του κλάδου, συζητώντας με τους εργαζόμενους και των τριών εφημερίδων του ομίλου (ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL), τους κάλεσε με ενότητα και αλληλεγγύη να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις επιδιώξεις της εργοδοσίας και να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό κίνημα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, δίχως δισταγμό και ηττοπάθεια. Να βαδίσουν στο δρόμο της αντεπίθεσης, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους και να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες των ενώσεων του κλάδου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Φώτη Μπόμπολα και την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων απαίτησαν την άμεση ανάκληση των απολύσεων - συνδικαλιστικών διώξεων. Απέναντι στη στάση του μεγαλοεπιχειρηματία - εκδότη, ότι εμμένει στην απόφασή του, δήλωσαν ότι η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα μείνει αναπάντητη, ούτε πρόκειται να σταματήσει την αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων. Πρόσθεσαν τέλος ότι καμιά μεθόδευση δεν πρόκειται να σταματήσει τη μάχη που δίνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μέσα στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ