Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΕΠΕ
Ζητά αυστηροποίηση ελέγχων και ποινών

Μέτρα για το λαθρεμπόριο και για τον «αθέμιτο ανταγωνισμό» ζητά ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), έως και κλείσιμο των πρατηρίων υγρών καυσίμων που εντοπίζονται με «πειραγμένες» αντλίες. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Ψυχογιός εκτίμησε ότι θα ενταθούν οι πιέσεις σε εταιρείες και πρατήρια, καθώς η κρίση συνεχίζεται και διαψεύστηκαν οι προβλέψεις για εξισορρόπηση των πωλήσεων.

Η μείωση των πωλήσεων αφορά κυρίως τη βιομηχανία, το μαζούτ και το ντίζελ κίνησης, ενώ ο Σύνδεσμος εκτιμά ότι είναι εκτεταμένη η χρήση «πειραγμένων» αντλιών, παρά το μικρό αριθμό κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους.

Ο ΣΕΕΠΕ τάσσεται υπέρ της πλήρους εξίσωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, με μηχανισμό επιστροφής χρημάτων σε ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών. Μεταξύ άλλων, θεωρεί αναγκαία την άμεση εφαρμογή του συστήματος ελέγχου εκροών στα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων, την εξάρθρωση των κυκλωμάτων εικονικών εξαγωγών καυσίμων, καθώς και τον έλεγχο της διακίνησης ναυτιλιακών καυσίμων και των εξαγωγών. Ζητά, επίσης, την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων ελέγχου και σημάνσεων στα βυτιοφόρα, όπως την τοποθέτηση σε αυτά συστήματος εντοπισμού GPS.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ