Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εξετάσεις στην αστική νομιμότητα

Στη Νομική Σχολή Αθηνών καλέστηκαν οι φοιτητές στο μάθημα «Κοινοβουλευτικό Δίκαιο» να απαντήσουν στο εξής θέμα για τις εξετάσεις του Ιούνη: «Επιχειρηματολογήστε υπέρ μικρού κόμματος που αποκλείστηκε βάσει του ισχύοντος νόμου από την κρατική χρηματοδότηση επειδή δεν πληρούσε τις απαιτούμενες ελάχιστες προϋποθέσεις».To αστικό εκπαιδευτικό σύστημα στοχεύει στο να ποτιστούν οι νεανικές συνειδήσεις με την κυρίαρχη ιδεολογία. Οι φοιτητές της Νομικής κλήθηκαν να συμβιβαστούν με τη δυνατότητα περικοπής κρατικής χρηματοδότησης σε ένα κόμμα επειδή δεν «πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου», που αύριο μπορεί να οδηγήσει και στην απαγόρευση της ίδιας της λειτουργίας του κόμματος.

Είναι κάτι παραπάνω από φανερή η σχέση του θέματος με τις αντιδραστικές αλλαγές που προετοιμάζονται από την αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Η επιχείρηση αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος και η δήθεν στόχευση της εξυγίανσής του, επιδιώκει να χειραγωγήσει τη λαϊκή αγανάκτηση, να εγκλωβίσει τον λαϊκό παράγοντα. Το θέμα σχετίζεται άμεσα με το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων που συμπεριλαμβάνεται και στο «μεσοπρόθεσμο». Νομοσχέδιο αντιδραστικότατο που νομιμοποιεί τη διαπλοκή κομμάτων με μονοπωλιακούς ομίλους, μετατρέπει τα ίδια τα κόμματα σε ανώνυμες εταιρείες και, το πιο σημαντικό, επιτρέπει στο αστικό κράτος να καθορίσει την ίδια λειτουργία των κομμάτων, όπως έχει γίνει και σε άλλες χώρες (Ρωσία, Πορτογαλία κ.α.)

Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν «επηρεάζονται» από το νομοσχέδιο. Η πολιτική των μονοπωλίων που υπηρετούν τους εξασφαλίζει τη νομιμότητά τους, τους εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση των ταμείων τους. Στο στόχαστρο μπαίνει το ΚΚΕ, το επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης με συγκεκριμένες αρχές και τρόπο λειτουργίας που δεν έχουν καμία σχέση με τον παρασιτισμό των αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων. Στο στόχαστρο μπαίνει το ΚΚΕ, καθώς δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της αστικής τάξης, αλλά διακηρύσσει ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Δεν αναγνωρίζει ως νόμο τα μέτρα σκλαβιάς, τους μισθούς πείνας, τη σύνταξη στα 70, το κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, το ξεπούλημα της δημόσιας εκπαίδευσης, την υποθήκευση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Δεν αναγνωρίζει ως νόμο την κλεμμένη υπεραξία, τη νόμιμη κλεψιά, τον παραγόμενο πλούτο που παράγεται από τον ιδρώτα των εργαζομένων και τον καρπώνεται μια χούφτα παράσιτα, οι κεφαλαιοκράτες.

Το ΚΚΕ δεν είναι μικρό κόμμα και δε χρειάζεται νομική στήριξη από τους γνωστούς - καθηγητές της Νομικής. Η ασπίδα του ήταν και είναι ο ίδιος ο λαός. Αυτός κράτησε όρθιο το ΚΚΕ με το ίδιο όνομα, τα ίδια σύμβολα, την ίδια σημαία 93 χρόνια. Κανένας νόμος και καμιά αστική κυβέρνηση δε χάρισε τη «νομιμότητα» του ΚΚΕ. Ούτε ποτέ θα το κάνει. Η ίδια η εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα την επέβαλαν και θα την επιβάλουν, όσο κι αν αυτή η έκφραση δεν αρέσει και δεν τη δέχονται οι καθηγητές της Νομικής και τα συγγράμματά τους.


Ανέστης ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ
Μέλος του Γραφείου του ΝΣ ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ