Σάββατο 2 Ιούλη 2011 - Κυριακή 3 Ιούλη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
20ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στη Ρούμελη το φετινό νεανικό πανελλαδικό αντάμωμα

«Η Ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για την ανατροπή», είναι το σύνθημα του φετινού Διημέρου

Στη Ρούμελη, στα λημέρια του καπετάν Διαμαντή, του Γιώτη (Χαρίλαος Φλωράκης), του Βελουχιώτη, θα ταξιδέψει φέτος το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Ο θεσμός του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ συμπληρώνει φέτος τα 20 του χρόνια. Σ' αυτή τη στρογγυλή του επέτειο λοιπόν, με κεντρικό σύνθημα «Η Ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή», χιλιάδες ΚΝίτες, ΚΝίτισσες και φίλοι της ΚΝΕ θα συναντηθούν από την Παρασκευή 8 Ιούλη μέχρι την Κυριακή 10 Ιούλη, στην κόκκινη νεανική κατασκήνωση που θα στηθεί στα Καμένα Βούρλα, θα διαδηλώσουν στη Λαμία και θα περιηγηθούν στην ευρύτερη περιοχή (Αγόριανη, Λιλαία, Μάρμαρα κ.ά.)

Η κατασκήνωση του Διημέρου θα γίνει στα Καμένα Βούρλα, στο κάμπινγκ του ΕΟΤ και στο χώρο της θα γίνουν οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας, καθώς και αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια τις υπόλοιπες μέρες. Αναλυτικά, το πρόγραμμα του 20ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου περιλαμβάνει:

Παρασκευή 8 Ιούλη

-- 8.00 μ.μ. Εκδήλωση - παρουσίαση των εκδόσεων: «Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ, 10-14 Οκτώβρη 1950», «Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, 11-12 Μάρτη 1956» και «12ηΟλομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, 5-15/2 1968».

-- Θεατρική παράσταση αφιερωμένη στο Θέατρο του Βουνού.

-- Λαϊκό γλέντι.

Σάββατο 9 Ιούλη

-- Το πρωί αθλητικές δραστηριότητες.

-- 6.00 μ.μ. Θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση και πορεία στη Λαμία και τοποθέτηση μνημείου στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας (χώρος εκτελέσεων μαχητών του ΔΣΕ). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση για τη δράση του ΔΣΕ στη Ρούμελη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

-- Λαϊκό γλέντι.

Κυριακή 10 Ιούλη

-- 11.00 π.μ. Αναχώρηση για τη Λιλαία. Επίσκεψη στο σπίτι του διοικητή της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, καπετάν Διαμαντή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ