Τρίτη 5 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΚΟ ΑΕ
Επιδιώκει μείωση μισθών

«Δεν δεχόμαστε τη μείωση μισθών, το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας», διαμηνύουν οι εργαζόμενοι της «ΠΑΚΟ ΑΕ», στη Φθιώτιδα, στην εργοδοσία. Η εταιρεία, που ανήκει στον κλάδο της χαρτοποιίας - κυτιοποιίας, κάλεσε τους εργαζόμενους, από την προηγούμενη βδομάδα, να συναινέσουν στην υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης ή, αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, με ατομικές συμβάσεις να μειωθούν οι μισθοί από 3% μέχρι και 7%.

Στη Γενική τους Συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μη δεχθούν καμιά μείωση μισθών, ενώ με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην ΠΑΚΟ, «καταγγέλλει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, τις απειλές, την τρομοκρατία που ασκείται στους εργαζόμενους για να υποκύψουν και να υπογράψουν». Ταυτόχρονα τονίζει: «Κανένας δεν υπογράφει την καταδίκη του» κι επισημαίνει: «Σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα, να απαντήσουμε άμεσα, αγωνιστικά, αν περάσει στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων».

Να σημειωθεί πως η εργοδοσία, δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, την προηγούμενη χρονιά επέβαλε εκ περιτροπής εργασία, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων τουλάχιστον κατά 10%. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει «τη βρώμικη προσπάθεια της εργοδοσίας που με ανακοίνωσή της αναφέρει τους συναδέλφους συνδικαλιστές, που έχουν συνδικαλιστική προστασία, με στόχο να στρέψει τους εργαζόμενους ενάντια στο σωματείο τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ