Τρίτη 5 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, επέστρεψε χθες στη χώρα του από την Κούβα, όπου υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις, μια για κύστη κόκκυγος και μια για αφαίρεση καρκινικών κυττάρων. Υπήρξε υποδοχή από κόσμο στο αεροδρόμιο, ενώ αναμενόταν ο Τσάβες θα μιλήσει στο λαό από το προεδρικό μέγαρο.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Νικήτρια των εκλογών με 265 έδρες από τις 500 του Κοινοβουλίου αναδείχθηκε η Γινκγλούκ Σιναουάτρα, αδελφή του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Τακσίν Σιναουάτρα που εκδιώχθηκε για διαφθορά. Ηγείται του κόμματος «για τους Ταϊλανδούς» (Πουέα Τάι - ΡΤΡ) και εξήγγειλε πεντακομματική κυβέρνηση. Το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Αμπχισίτ Βετζατζίβα κατέλαβε 159 έδρες.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Νέα ατυχήματα σημειώθηκαν σε δύο κινεζικά ανθρακωρυχεία, με αποτέλεσμα 40 εργαζόμενοι να εγκλωβιστούν, ενώ οι διασώστες προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσε χθες ότι προχωρά σε νέες οικονομικές «ενέσεις» προς την Τουρκία, διαθέτοντας πακέτο 445 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που αναφέρονται στην κλιματική αλλαγή.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Πέντε στρατηγοί και ένας συνταγματάρχης, οι οποίοι παραδόθηκαν μόνοι τους στο δικαστήριο, συνελήφθησαν χθες στην Τουρκία, αναφορικά με την υπόθεση «Βαριοπούλα» και την ανατροπή της κυβέρνησης, το 2003.

ΜΑΪΝΤΟΥΓΚΟΥΡΙ.-- Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην πόλη Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή από έκρηξη βόμβας σε μπαρ, ενώ το Σάββατο ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τέσσερις και έναν την Κυριακή. Οι αρχές βλέπουν πίσω από τις επιθέσεις την ισλαμιστική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ».

ΤΟΡΙΝΟ.-- Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην κοιλάδα Σούσα της Ιταλίας ενάντια στην κατασκευή υπερταχείας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει την Ιταλία με τη Γαλλία. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, καθώς θεωρούν πως η κατασκευή αυτή θα προκαλέσει σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα, και ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων και προχώρησε σε 4 συλλήψεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τραυματίστηκαν 233 διαδηλωτές και 188 αστυνομικοί.

ΜΕΞΙΚΟ.-- Δεκατρείς νεκροί και περίπου 300.000 άστεγοι είναι ο τραγικός απολογισμός της τροπικής καταιγίδας «Αρλίν» στην πολιτεία Βερακρούς του Μεξικού. Η καταιγίδα έπληξε την Πέμπτη το ανατολικό και κεντρικό Μεξικό προκαλώντας κατολισθήσεις και υπερχείλιση ποταμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ