Τετάρτη 6 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνεχίστηκαν τα προβλήματα στη διανομή εφημερίδων

Συνεχίστηκαν και χτες για δεύτερη μέρα τα σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των εφημερίδων, με αποτέλεσμα τα σημεία πώλησης, δηλαδή τα περίπτερα, καταστήματα Τύπου και ψιλικατζίδικα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη να εφοδιαστούν με ελάχιστα «φύλλα». Αιτία είναι η σύγκρουση μεταξύ των εκδοτών - ιδιοκτητών των δύο μεγάλων Πρακτορείων Διανομής Τύπου («Ευρώπη ΑΕ» και «Αργος ΑΕ») και των εφημεριδοπωλών. Μετά την απελευθέρωση και του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη, από τις 2 Ιούλη 2011 (Ν. 3919/2011), τα Πρακτορεία κατήγγειλαν τη σύμβαση που είχαν με τους εφημεριδοπώλες και τους κάλεσαν να συμφωνήσουν σε αλλαγές στο μηχανισμό διανομής, που σχεδίασαν τα ίδια τα πρακτορεία στον οποίο θα συμμετείχαν οι εφημεριδοπώλες. Και ενώ είχε διαφανεί συμφωνία, αυτή δεν προχώρησε με αποτέλεσμα τα τεράστια προβλήματα στη διανομή του Τύπου.

Τις ευθύνες για τη συγκεκριμένη κατάσταση έχει η κυβέρνηση, που πρέπει, φροντίζοντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα, να εξασφαλίσει τη δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο κομμάτι της διανομής όπως επίσης και το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων που κινδυνεύει. Θα επαναλάβουμε οτι το πρόβλημα δε λύνεται ούτε με απειλές, ούτε με καταστολή, ούτε με δικαστικές διώξεις.

Χτες, οι εφημεριδοπώλες για μία ακόμη φορά «μπλόκαραν» τη διανομή εφημερίδων - αυτή τη φορά - στα σημεία πώλησης. Κατά τη διάρκεια των «μπλόκων» συνελήφθησαν από την Αστυνομία 10 εφημεριδοπώλες από Μαρούσι, Κορωπί και Πεντέλη, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, από όπου πήραν τακτική δικάσιμο. Να σημειωθεί ότι προχτές Δευτέρα ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Γ. Ιωαννίδης είχε προειδοποιήσει ότι θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο όσοι επιχειρήσουν να εμποδίσουν την κυκλοφορία των εφημερίδων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εφημεριδοπώλες «κατηγορούν» τα πρακτορεία διανομής για αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ τα πρακτορεία τους εφημεριδοπώλες, για παρακώλυση διανομής Τύπου και διατάραξη οικιακής ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ