Κυριακή 10 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΦΙΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΑΦΙΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2 ΦΩΤ.

Ο Παύλος Ζήκος, στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρει 300 ευρώ, στη μνήμη του κομμουνιστή αγωνιστή πατέρα του ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΚΟΥ (φωτ.), των συντρόφων του πατέρα του, από την Αρτα - ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΑΓΙΩΡΓΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΣΥΡΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ κ.ά. - καθώς και στη μνήμη του στενού φίλου του, ηθοποιού ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ (φωτ.).

***

ΦΩΤ.

Σήμερα, 10 του Ιούλη, συμπληρώνεται ένας χρόνος που λείπει για πάντα από κοντά μας η ΦΛΩΡΑ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ - ΛΙΔΩΡΙΚΗ. Στην άσβεστη μνήμη της η μητέρα της Δέσποινα και η θεία της Φιλίτσα προσφέρουν μέσω της ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας του ΚΚΕ 100 και 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

* Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΦΛΩΡΑΣ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ - ΛΙΔΩΡΙΚΗ, ο Στέφανος Λουκάς και η Μαρία Λαμπρινού προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑ Σ. ΦΡΑΓΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ, του εργατικού λαϊκού μας κινήματος, καθώς και των αδελφών του ΗΛΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΣ, ΙΩΑΝΝΑΣ και ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ, προσφέρω μέσω της ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας του ΚΚΕ το συμβολικό ποσό των 200 ευρώ, με την πεποίθηση ότι το χειραφετημένο εργατικό - λαϊκό μέτωπο είναι η μοναδική απάντηση στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Σαράντος Ν. Φράγκος

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ και του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ η Δέσποινα Σκενδερλή - Βαφειάδη, αγωνίστρια του ΔΣΕ από την Καβάλα προσφέρει 40 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στις 3 του Ιούλη έφυγε από τη ζωή ο Αντιστασιακός ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΑΓΙΑΣ από την Καβάλα. Γεννήθηκε στην Αλιστράτη Σερρών από γονείς αγρότες. Πολέμησε στο Αλβανικό μέτωπο μαζί με τα άλλα δυο αδέρφια του. Πήρε μέρος στη μάχη της Κρήτης και κατετάγη στον ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο καπετάν Δούκας. Για τη δράση του καταδικάστηκε σε θάνατο, τον οποίο απέφυγε τελευταία στιγμή. Σε όλη του τη ζωή πολέμησε την αδικία, για το σοσιαλισμό. Πιστός στο ΚΚΕ μέχρι τα τελευταία του, έδειχνε με τις πράξεις του πώς είναι οι αγωνιστές.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ
Στη μνήμη του, ο γιος του Βασίλης Ράγιας και τα ανίψια του, Τάκης Ράγιας, Τσολάκης Παναγιώτης, Δώρης Δήμας και Ζαχαριάδης Δήμος, προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ Καβάλας του ΚΚΕ, 250 ευρώ.

***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΩΝΤΑ και ΓΙΩΤΑΣ ΚΑΦΙΡΗ και της θείας μου ΒΑΣΩΣ ΣΤΡΟΦΥΛΛΑ - ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Σοφία Καφίρη

***

ΦΩΤ.

Στα δύο χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μας, αγωνιστή, πατέρα, παππού και συζύγου, μέλους του ΚΚΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΒΟΡΩΝΟΥ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Εκτελωνιστών, στο Κόμμα που τίμησε και αγάπησε 300 ευρώ.

Η σύζυγος Ουρανία, τα παιδιά του Ερασμία και Λάζαρος, Διονύσης και Αννα.

Στη μνήμη του ο ξάδερφός του Σπύρος Παγουλάτος προσφέρει 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στις 15 Ιούλη 2011 συμπληρώνονται 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αχαρνών.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤ.

Στις 31 Μαΐου 2011 έφυγε στα 76 του χρόνια ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΙΑΣΚΟΣ, στο χωριό Προσκυνά Λοκρίδος.

Γεννήθηκε στο χωριό Κορκολιοί Εύβοιας από γονείς αγωνιστές τόσο στην Κατοχή όσο και στο Δημοκρατικό Στρατό. Ο πατέρας του έδωσε τη ζωή του σαν μαχητής στο πλευρό του Ανάποδου.

Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ έζησε σαν ο πιο μικρός, σε ηλικία 14 χρόνων, στη Μακρόνησο μαζί με τον αδερφό του Βασίλη, 16 χρονών. Τα βασανιστήρια και τις κακουχίες της Μακρονήσου δεν τις ξεχνούσε ποτέ. Η μάνα του βασανίστηκε στα κρατητήρια και στην εξορία, στη Χίο, στο Τρίκερι, στη Μακρόνησο.

Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ στάθηκε όρθιος παρά τους διωγμούς. Εκανε οικογένεια, εγγόνια που έκλαψαν όλοι για το χαμό του.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Στη μνήμη του προσφέρω για την ενίσχυση του ΚΚΕ, που τόσο πολύ πάλεψε, 100 ευρώ μέσω οργάνωσης Αρτεμισίου Εύβοιας.

Ο αδελφός του, Γιώργος Λιάσκος.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΜΠΕΡΜΠΕΡΗ ΑΛΕΞ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ (φωτ.) καθώς επίσης και των ΜΠΕΡΜΠΕΡΗ ΑΛΕΞ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (φωτ.) και ΜΠΕΡΜΠΕΡΗ ΑΛΕΞ. ΙΩΑΝΝΗ προσφέρουμε 40 ευρώ, μέσω της ΚΟ Μαγνησίας, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του Νικόλαου Μπερμπέρη

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται εξήμισι χρόνια από το στερνό αντίο (23/11/2004) της αλησμόνητης ΛΕΛΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ.

Στη μνήμη της ο σύντροφός της στη ζωή και τον αγώνα προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟΘ μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας.

Μαυρίδης Κώστας

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ, στα πλαίσια της έκτακτης δίμηνης οικονομικής εξόρμησης.

Αλεξόπουλος Παναγιώτης, Μολύβας Γρηγόρης, Μαρκέτης Κώστας

***

3 ΦΩΤ.

Ο σύντροφος της ζωής μου και του αγώνα ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, λοχαγός του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, γεννήθηκε στο χωριό Δομηρός Σερρών το 1917. Το 1947 βγαίνει στ' αντάρτικο, αφού πρώτα πιάστηκε, βασανίστηκε και καταδικάστηκε από εθνοπροδοσία και συνεργάτες των Γερμανών. Στην αρχή μαχητής στην ταξιαρχία του Κοσμίδη και μετά στην ταξιαρχία της Μακεδονίας του Πετρή. Στη μάχη στο φυλάκιο των ευζώνων τραυματίζεται βαριά. Επιστρέφει ξανά στις μάχες του ΔΣΕ. Μετά το τέλος του εμφυλίου καταλήγει στην Τσεχοσλαβακία.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΥΛΙΔΗ και της αδελφής μου ΜΑΡΙΤΣΑΣ, μαχητές της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας. Στο Κόμμα που τίμησαν με τους αγώνες τους μέχρι το τέλος της ζωής τους.

ΣΔΟΥΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΔΟΥΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Η σύζυγος και αδελφή, Δέσποινα Παπαλαζαρίδη

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 40 μέρες από την ημέρα που έφυγε πρόωρα από κοντά μας ο σύντροφος ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΝΑΚΟΣ. Ο ΗΛΙΑΣ γεννήθηκε στις 22 Ιούλη του 1957 από γονείς εργάτες, αγωνιστές. Μεγαλωμένος με τα ιδανικά του ΚΚΕ, το 1975 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ. Από τότε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του πάλεψε σταθερά απ' όποια χρέωση και αν του ανέθεσε το Κόμμα, έχοντας βαθιά πίστη ότι ο σοσιαλισμός θα επικρατήσει, ότι «η επανάσταση δεν αργεί» όπως έλεγε.

Ως εμποροϋπάλληλος δούλεψε στο ταξικό του σωματείο, του οποίου υπήρξε μέλος της διοίκησης για πολλά χρόνια.

Οι σύντροφοι και φίλοι του τιμώντας τη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ, υποσχόμενοι ότι θα ακολουθήσουμε το δύσκολο δρόμο που τόσα χρόνια μαζί πορευτήκαμε. Θα σε θυμόμαστε πάντα, αγαπημένε μας σύντροφε ΗΛΙΑ.

***

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΡΜΑΝΙΔΗ που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών, για το 40ήμερο ο σύντροφος Νοταρίδης Βασίλης προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Μουδανιών Χαλκιδικής.

***

Παρά τα 63 χρόνια που πέρασαν, από τις αρχές Ιούλη 1948 όπου στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο Γράμμο σκοτώθηκαν τα αγαπημένα μου αδέρφια, ΜΙΧΑΛΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΟΛΑΣ από το Πεύκο Καστοριάς, αυτά δεν ξεχνιούνται.

Στη μνήμη τους προσφέρω 150 ευρώ μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ευανθία Τσιόλα - Τσιρώνη

***

Στη μνήμη των προσφιλών μας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΒΑΣΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ που έφυγαν πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Ανδριανός και Γεωργία Μπούκουρη

***

3 ΦΩΤ.

Στις 20 Αυγούστου συμπληρώνονται 14 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μου ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ. Στις 30 Οκτώβρη 2010 έκλεισε 3 χρόνια που έφυγε ο μεγάλος μου γιος ΚΩΣΤΑΣ. Στις 19 Γενάρη 2011 έκλεισε ένα χρόνο που έφυγε και ο μικρός μου γιος ΝΙΚΟΣ. Εμεινα μόνη χωρίς καμιά ελπίδα να τους ξαναδώ.

ΚΑΦΙΡΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
ΚΑΦΙΡΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
Στη μνήμη τους προσφέρω στο ΚΚΕ για οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ.

Η σύζυγος και μητέρα, Δήμητρα Καρακώστα.

***

ΦΩΤ.

Την Παρασκευή 24/6 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΑΒΡΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ.

Ο ΓΑΒΡΙΛΟΣ γεννήθηκε στη Δραπετσώνα το 1926 από γονείς πρόσφυγες του Πόντου. Στην Κατοχή, αν και νέος 16-17 χρονών, ακολουθώντας την επαναστατική πορεία του πατέρα του Κλεάνθη, εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος σε διάφορες μάχες, όπως στη μάχη του Μακρυγιάννη το Δεκέμβριο του '44. Το μεταδεκεμβριανό κράτος τον συνέλαβε και τον έστειλε στη Μακρόνησο.

Ηταν μέλος του Παραρτήματος Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, του οποίου διατέλεσε πρόεδρος. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και του κομμουνισμού. Μόλις μια βδομάδα πριν το θάνατό του, με ειδοποίησε για να μου δώσει 50 ευρώ για ενίσχυση του Κόμματος.

Στη μνήμη του αντί για στεφάνι προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματός μας μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας 100 ευρώ.

Ο αδελφός του, Γιώτης

***

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης προσέφερε 50 ευρώ, αντί για στεφάνι, στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΤΣΙΒΙΛΗ που «έφυγε» στις 6/2/2011 στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν δύο χρόνια χωρίς τη φυσική παρουσία του αγαπημένου μας ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 57 του χρόνια.

Ο ΑΛΕΚΟΣ υπήρξε μαχητής στη ζωή, στην κοινωνία, στο λαϊκό κίνημα και πάνω απ' όλα στο Κόμμα που με παραδειγματική αφοσίωση υπηρέτησε. Αγωνίστηκε με ανιδιοτέλεια και πείσμα, χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς για τις ιδέες και τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Ποτέ στα δύσκολα δεν έκανε πίσω, δε λογάριαζε κόπους και θυσίες, ανικανοποίητος με ό,τι κατακτούσε έβαζε τον πήχη πιο ψηλά.

ΠΕΡΛΕΓΚΑΣ ΤΙΜΟΣ
ΠΕΡΛΕΓΚΑΣ ΤΙΜΟΣ
Ηταν ένας πραγματικός λαϊκός αγωνιστής. Είμαστε περήφανοι που ήταν σύζυγος και πατέρας μας. Αποτελεί για μας ένα λαμπρό παράδειγμα.

Στη μνήμη του καταθέτουμε στο ΚΚΕ, το Κόμμα μας, 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Γιαννίνων για την οικονομική εξόρμηση.

***

ΦΩΤ.

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΔΟΥΚΟΣ γεννήθηκε το 1957 στην Τασκένδη από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Το 2003 έφυγε από τη ζωή. Εμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματός μας ως το τέλος της ζωής του.

Ο πόνος μου είναι αβάσταχτος. Στη μνήμη του προσφέρω 20 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Τ. Διοίκησης Καλλιθέας του ΚΚΕ.

Η μητέρα του, Μαρία Σδούκου

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα ΜΙΧΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του κόμματος μέσω ΚΟΒ κεντρικού Χαλανδρίου.

Γιάννης - Παναγιώτα

***

φωτο

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΜΗΤΣΟΥ ΧΑΡΟΥ προσφέρω 500 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Ελένη Κατροδαύλη


ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΛΕΛΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
ΛΕΛΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

ΒΑΣΩ ΣΤΡΟΦΥΛΑ - ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ
ΒΑΣΩ ΣΤΡΟΦΥΛΑ - ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

Δημήτρης Χαρός
Δημήτρης Χαρός

Φλώρα Τραχανατζή - Λιδωρίκη
Φλώρα Τραχανατζή - Λιδωρίκη

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ
ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΤΣΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΜΑΡΙΤΣΑ ΠΑΥΛΙΔΗ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΑΓΙΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΑΓΙΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΙΑΣΚΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΙΑΣΚΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΝΑΚΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΝΑΚΟΣ

ΓΑΒΡΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΑΒΡΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ