Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ
Ζητούν μειώσεις μισθών από τους τεχνικούς

Μειώσεις μισθών κατά 17% με ταυτόχρονο πάγωμα των ωριμάνσεων για δύο χρόνια απαιτούν οι καναλάρχες από τους τεχνικούς της ιδιωτικής τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχτές μεταξύ της Ενωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ με θέμα την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι καναλάρχες πρόσθεσαν στην προηγούμενη πρότασή τους για «πάγωμα» των ωριμάνσεων για 4 ή 5 χρόνια - πρόταση που αρχικά έβρισκε σύμφωνη την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ - και το αίτημα να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών που ξεκινούν από 7% και φτάνουν μέχρι 17%, ανάλογα με το ύψος του μισθού.

«Φιάσκο» χαρακτηρίζει σε σχετική ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ τη συνάντηση με την εργοδοσία, σημειώνοντας συγχρόνως ότι οι καναλάρχες δεν πήραν «καμία δέσμευση για διατήρηση θέσεων εργασίας». Κρίνει, δε, ως «απαράδεκτη τη συμπεριφορά της εργοδοσίας», μιας και «ο απώτερος σκοπός τους ήταν η μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και η επιτηδευμένη καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με στόχο το ναυάγιο αυτών».

Επιπλέον, αναφέρουν ότι οι καναλάρχες «"πέτυχαν", με την προ ημερών πρόσκλησή τους για συζήτηση, την ολιγοήμερη ανακωχή που χρειάζονταν. Και αυτό για να προβάλλουν από τα δελτία τους ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η κυβέρνηση για να περάσει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, το οποίο επικαλέστηκαν για να αυξήσουν το ποσοστό της μείωσης που ζητούσαν από 6,5% στο προαναφερόμενο». Οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης δηλώνουν ότι ανακτούν την αγωνιστική συνοχή και προετοιμάζονται για σκληρή απάντηση στην εργοδοτική αλαζονεία.

Το εξάμηνο από την καταγγελία της ΣΣΕ των τεχνικών λήγει στις 8 Αυγούστου και το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχτούν καμία πρόταση ατομικής σύμβασης, και σε οποιαδήποτε περίπτωση εκφοβισμού και πίεσης για υπογραφή να το αναφέρουν στο σωματείο, «ώστε να απαντά με στοχευμένες κινητοποιήσεις στο σταθμό που έγινε η προσπάθεια αυτή». Το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι «οι μισθοί μας και όλα τα θεσμικά μας κεκτημένα ισχύουν κανονικά. Δεν μπορούν να μας μειώσουν μισθούς. Δεν μπορούν να μας αρνηθούν αυξήσεις ωριμάνσεων και πενταετιών! Δεν μπορούν να μας αναγκάσουν να καταστρατηγούμε τη σύμβασή μας που διατηρεί έστω και ατομικά όλα μας τα κεκτημένα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ