Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΘΟΥΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ
ΑΝΘΟΥΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ
φωτο

Σήμερα 8/7/2011 συμπληρώνεται ένας χρόνος απ' την τραγική στιγμή του ατυχήματος του πατέρα μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΕΠΙΔΗ στις 07.30 το πρωί του 2010... Τα συναισθήματά μας ράγισαν, η παιδική μας καρδιά πάγωσε, ήρθε η ορφάνια. Η ορφάνια στα γλυκά ως τότε όνειρά μας, στην καθημερινή μας δράση. Τα δάκρυά μας δε θα στεγνώσουν ποτέ, φλέγουν την καρδιά μας, πονούμε..

Στην έλλειψη του φωτογραφικού σου φακού από τις πορείες του Πειραιά και από τη ζωή του «Ριζοσπάστη» αφιερώνουμε 100 ευρώ για την ενίσχυσή του. Εξάλλου, ξέρουμε πολύ καλά, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ πατέρα, πως αποκλειστικά με αυτόν τον τρόπο θα ήθελες να σε τιμήσουμε..

Τα λεπιδάκια σου

***

φωτο

Στη μνήμη της συζύγου μου ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ, που κλείνουν σήμερα 12 χρόνια από το θάνατό της, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Καστοριάς, 120 ευρώ.

***

φωτο

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΕΜΟΣ. Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Αγίων Αναργύρων, για την ενίσχυση του ΚΚΕ, του οποίου υπήρξε πιστός οπαδός μέχρι το τέλος.

Το ετήσιο μνημόσυνο θα γίνει την Κυριακή 10 Ιούλη στις 9.30 στο Ναό Αγίων Αναργύρων (κεντρική πλατεία).

Η οικογένειά του

***

φωτό

Στη μνήμη του αδερφού μου ΗΛΙΑ ΤΣΙΓΚΑ, που αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατό του (στις 16.7.2006), προσφέρω για την ενίσχυση του ΚΚΕ, του Κόμματος που έμεινε πιστός ο Ηλίας μέχρι το θάνατό του, 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Αμφισσας.

ΤΣΙΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΤΣΙΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
***

φωτό

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΠΟΥΛΟΥ, από το Καρκινάγρι Ικαρίας, κομμουνιστή ως το τέλος της ζωής του, ομήρου των Γερμανών στο Νταχάου και μαχητή στον Ισπανικό Εμφύλιο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ναυτεργατών, 100 ευρώ.

Τα παιδιά του

***

Αγαπητέ μου «Ριζοσπάστη»

Στην Ευρυτανία, τον Ιούνη του 1948, ο στρατιωτικός διοικητής Δ. Καραπιπέρης οργανώνει αποσπάσματα στρατού, χωροφυλακής και μπράβων με εντολή να συλλαμβάνουν κάθε άτομο συγγενικό με μαχητές του ΔΣΕ. Τους λένε ότι θα τους πάνε σε πόλεις για περιορισμό όσο κρατά ο πόλεμος. Στο δρόμο ανακάλυψαν στο δασωμένο μέρος Κόμπολι στους Δομιανούς Ευρυτανίας 108 γέρους, γριές και παιδιά. Τους αφήνουν όλους πτώματα, εκτελεσμένους με τον πιο βάρβαρο τρόπο. Ανάμεσά τους ήταν οι γονείς μου, ΠΕΤΡΟΣ και ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ και η αδελφή μου ΔΑΦΝΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ. Λίγο πιο μακριά εκτελούν τον αδελφό του πατέρα μου, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟ. Ενα χρόνο αργότερα, τον Ιούνη του 1949, σε ενέδρα οργανωμένη από τον Δ. Μπανιά, λιποτάχτη του ΔΣΕ, σκοτώνεται ο αδελφός μου ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ και ο Β. ΜΑΛΛΙΟΣ, μαχητές της ΙΙ Μεραρχίας του ΔΣΕ, που είχαν αφεθεί για δουλειά στα μετόπισθεν.

Στη μνήμη τους, σου στέλνω 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Κόσμου - Κουκακίου.

Συντροφικά, Ν. Καραθάνος


Νίκος Πούλος
Νίκος Πούλος

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΠΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΠΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΕΜΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΕΜΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ