Σάββατο 9 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα

To Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δεν επικύρωσε χτες, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τα 68 άτομα, που εμπλέκονται στους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Η άρση της απαγόρευσης άρχισε με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, θα ακολουθήσει την αποστολή των «ερυθρόλευκων» στην Αυστρία. Το ίδιο έγινε και με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη και τελικά ίσχυσε για όλους. Ετσι όσοι κατηγορούνται, για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση (κακούργημα), τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και για απλή συνέργεια σε δωροδοκία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση, επίσης, όσοι κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (κακούργημα) και δωροδοκίας και δωροληψίας για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και τέλος, όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, ανά περίπτωση, για απάτη, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (κακούργημα) και παραβάσεις του νόμου περί στοιχημάτων από κοινού και κατ' εξακολούθηση, μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

    Στην αποκάλυψη ότι το ΣΔΟΕ ερευνά τους λογαριασμούς ακόμα 742 φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια και το χρηματισμό από παράνομο στοίχημα προχώρησε η αθλητική εφημερίδα «Εξέδρα των σπορ». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η λίστα των εμπλεκομένων αφορά ποδοσφαιρικούς παράγοντες, μπουκμέικερ ακόμα και δημοσιογράφους και όπως αναφέρεται ίσως εντός των προσεχών ημερών να υπάρχουν και νέες διώξεις.
  • Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ για το σκάνδαλο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δήλωσε σίγουρος πως η ελληνική Δικαιοσύνη δε θα κουκουλώσει τα πράγματα, τονίζοντας ότι βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση. Παράλληλα, ανέφερε την πρόθεση της Πολιτείας να σταματήσει κάθε είδους χρηματοδότηση προς τις ομάδες που δε συμμορφώνονται με το νόμο περί βίας.
  • Την παράδοση του Μάκη Ψωμιάδη στις δικαστικές αρχές προανήγγειλε ο δικηγόρος του Χρ. Μυλωνόπουλος μιλώντας σήμερα (8/07) στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης «fm100». «O κ. Μάκης Ψωμιάδης θα παραδοθεί με όρους αξιοπρέπειας. Αλλωστε συνεργάστηκε με τις αρχές την προηγούμενη της σύλληψης του υιού του και είναι ήσυχος ότι δεν έκανε κάποια αξιόποινη πράξη», ήταν η δήλωση του νομικού εκπροσώπου του ισχυρού άνδρα της Καβάλας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ