Τρίτη 12 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Για την υπεράσπιση της δουλειάς τους

Σύσκεψη για τον αγωνιστικό συντονισμό της βάσης του κλάδου

Οι Επιτροπές Αγώνα στο ταξί πρέπει να σηκώσουν τον αγώνα των αυτοκινητιστών ενάντια στην «απελευθέρωση» του επαγγέλματος που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς η συνδικαλιστική πλειοψηφία όχι μόνο εμποδίζει την ανάπτυξη των κινητοποιήσεων του κλάδου, αλλά αποδεδειγμένα πλέον διαβουλεύεται «εν κρυπτώ» μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, στο πώς θα τσακίσει μια ώρα αρχύτερα τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου.

Τα παραπάνω τονίστηκαν κατά τη διάρκεια ευρείας ανοιχτής σύσκεψης που πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή η «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία» (ΕΠΣ) στο ταξί και οι τοπικές Επιτροπές Αγώνα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελαφρών Φορτηγών, με τη συμμετοχή πλήθους ταξιτζήδων αλλά και ιδιοκτητών μικρών φορτηγών. Τονίστηκε η αποφασιστικότητα της βάσης του κλάδου για την ανάπτυξη πολύμορφων αγώνων ώστε να αποτραπούν τα κυβερνητικά σχέδια, αλλά και η πλήρης απαξίωση της συνδικαλιστικής ηγεσίας στις συνειδήσεις των χιλιάδων αυτοκινητιστών.

Επισημάνθηκε η ανάγκη ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα πανελλαδικά, να δοθεί όσο το δυνατόν πλατύτερα, ενώ τέθηκε ως άμεσο καθήκον η συγκρότηση Απεργιακής Επιτροπής, η οποία θα αναλάβει τον αγωνιστικό συντονισμό των αυτοκινητιστών. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση φορτηγατζή, που μετέφερε στους συγκεντρωμένους τις συνέπειες που είχε για τον ίδιο αλλά και χιλιάδες άλλους συναδέλφους του η «απελευθέρωση» στο δικό τους κλάδο. Είπε, ότι ένα χρόνο μετά «σχεδόν χαρίζει» το φορτηγό και την άδειά του, για να μπορέσει να καλύψει ένα μέρος των δανείων που είχε πάρει για να τα αποκτήσει και στη συνέχεια να ψάξει αλλού για δουλειά, ως οδηγός.

Τέλος, σημειώθηκε ότι οι χιλιάδες αυτοκινητιστές που συμμετείχαν μαζικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης - και που η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν είναι μέλη των επίσημων συνδικάτων των αυτοκινητιστών - είναι η κύρια δύναμη που μπορεί «να κάνει τη διαφορά». Σε αυτές τις χιλιάδες μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος οι ριζοσπαστικές δυνάμεις των αυτοκινητιστών, για να μαζικοποιήσουν τις τοπικές Επιτροπές Αγώνα στα ταξί. Αυτοί είναι που μπορούν και πρέπει να πάρουν την υπόθεσή τους στα δικά τους χέρια και να στείλουν τους «συνδικαλιστές» της ήττας και του ξεπουλήματος, στο περιθώριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ