Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μακριά από... αυτόγραφα

Είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για... υπογραφές. Αλήθεια όταν κάποτε όλοι είμαστε πιτσιρικάδες δε θέλαμε να πάρουμε ένα αυτόγραφο από ινδάλματα τις εποχής μας; Προσωπικά, που είμαι παθιασμένος με την μπάλα, μια... τζίφρα από τον Δομάζο, τον Παπαϊωάννου, τον Σιδέρη, τον Κούδα, τον Χατζηπαναγή και άλλους «σταρ» ήταν ό,τι καλύτερο, εκεί στα μέσα της δεκαετίας του '70, για να... πικάρω τους φίλους και συμμαθητές μου.

Τα χρόνια πέρασαν, ασχολήθηκα με το αθλητικό ρεπορτάζ, γνώρισα από κοντά, και με άλλη ιδιότητα πλέον, αυτούς τους «μύθους» και αυτό που έμεινε ήταν μια πικρή γεύση για το αν αυτή η παιδική μου επιθυμία για το «αυτόγραφο» άξιζε πραγματικά. «Προς Θεού» δεν εννοώ ότι αυτοί οι μεγάλοι παίκτες, και άλλοι πολλοί, δεν άξιζαν το θαυμασμό του αγνού, τότε κοινού. Ομως αν κάποιος κοιτάξει την αλήθεια κατάματα θα διαπιστώσει πως όλα τα «ινδάλματα» στην ουσία δεν έχουν προσφέρει σχεδόν τίποτα στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ολοι αυτοί οι «ογκόλιθοι» του λαοφιλέστερου των σπορ δικαίως ή αδίκως δεν ακολούθησαν τη φωνή της... καρδιάς τους. Δηλαδή να διδάξουν αυτό που ήξεραν όσο γίνεται καλύτερα, στα νέα παιδιά. Αυτό που όμως όλοι γνωρίζουν είναι τους πραγματικούς ένοχους που έστειλαν αυτούς τους δασκάλους του ποδοσφαίρου στην ΑΦΑΝΕΙΑ.

Ξέρετε το «φουτμπόλ», βλέπε ΕΕ, για να συνηθίσουμε βρε παιδιά τις ξένες γλώσσες, τρομάρα μας, είναι πλέον «τσιφλίκι» των ολίγων, αυτών που όχι μόνο δεν αγαπάνε το άθλημα αλλά το σπρώχνουν ηθελημένα στην καταστροφή. Κάτι γιάπηδες, ψευτοπαράγοντες, περιορισμένης ηθικής, που το μόνο που έχουν στο σάπιο μυαλό τους είναι να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους και παράλληλα να πάρουν... πόντους στο ίματζ τους. Αυτό αλήθεια ξέρετε πού αναλώνεται; Πρώτο τραπέζι πίστα στα σκυλάδικα της παραλίας (σ.σ. όχι απαραίτητα, και το κλεινόν άστυ έχει τέτοιες «φωλιές») να ραίνουν με άνθη τις φίρμες της εποχής (Δέσποινα Βανδή, Αννα Βίση και άλλες «δημοκρατικές» δυνάμεις)....

Ως επίλογος, θα μου πείτε τι σχέση έχει το αγνό όμορφο ποδόσφαιρο με το αλισβερίσι των «μεγάλων καλλιτεχνών» της πίστας. Εχει δυστυχώς ένα κοινό, που είναι πραγματικά «τραγικό». Το αυτόγραφο. Σαν «υπνωτισμένοι» το ζητάνε οι θαυμαστές και από τους δυο «κλάδους». Αυτόγραφο; Ευχαριστώ, δε θα πάρω!


Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ