Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Ξεχασμένα» τραγούδια στον «902 Αριστερά στα FM»

Ενα μελωδικό σεργιάνι σε «ξεχασμένα» τραγούδια θα είναι το περιεχόμενο της εκπομπής «Ποιητική Αδεία» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Μηλιώνης την Κυριακή 1-3 μ.μ. στον «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM».

Τα περισσότερα από αυτά ξεκουράζονται στα αυλάκια των δίσκων βινυλίου, καθώς στην πρώτη νιότη μας τα είχαμε «λιώσει» στα «πικάπ». Ηταν η απαραίτητη συντροφιά μας στα πάρτι, ήταν η μουσική υπόκρουση των πρώτων σκιρτημάτων του έρωτα, ήταν η μελωδία των ανέμελων χρόνων μας, ήταν ένα «παράθυρο» που άνοιγε κι αντικρίζαμε τα όνειρά μας.

Τα πιο πολλά από αυτά - ελληνικά και «ξένα» - ήταν «τραγουδάκια», δίπλα στις μεγάλες και στιβαρές καλλιτεχνικές δημιουργίες, αλλά εκείνο που τα έκανε «τραγούδια» ήταν ότι μέσα από αυτά μιλούσε η ψυχή μας, και τα ανεπιτήδευτα αισθήματά μας. Τα ίδια τραγούδια μετέδιδε και τα βράδια το «ράδιο» και γινόταν το εφηβικό δωμάτιο καράβι που μας ταξίδευε στα πιο όμορφα νερά.

Στους ρυθμούς τους λικνιστήκαμε, με τους ρυθμούς τους χορέψαμε μαζί με τα πρώτα μας κορίτσια, με τους ρυθμούς τους γελάσαμε, δακρύσαμε, ελπίσαμε, απογοητευτήκαμε, ονειρευτήκαμε και διαψευστήκαμε, πάνω στους ρυθμούς τους ενωθήκαμε, παρέα με τους ρυθμούς τους ζήσαμε. Υστερα, εκείνα «ξεχάστηκαν», χώρισαν οι δρόμοι μας - έτσι νομίζαμε - όμως είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι και κάτι ωραία καλοκαιρινές μέρες που εκείνα τα τραγούδια είναι έτοιμα και πάλι να χορέψουν μαζί μας στα αυλάκια των δίσκων, θυμίζοντάς μας την κοινή μας πορεία μαζί τους, έστω κι αν τίποτα δεν είναι όπως παλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ