Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

Την κωμική ταινία του Ντίνο Ρίζι «Ψωμί, έρωτας και...» θα μεταδώσει σήμερα στις 15.30 η ΕΤ-1.

Ο συνταξιούχος, πρώην καραμπινιέρος Μαρεσιάλ Καροτενούτο, αφήνει την πόλη του στον λόφο της Σαλιένα και επιστρέφει στο πατρικό του στο Σορέντο. Το σπίτι του τώρα κατοικείται από μια νεαρή χήρα, τη Σοφία και από έναν νεαρό ψαρά. Κατά συνέπεια, ο Καροτενούτο, αναγκάζεται να μείνει στο σπίτι της Δόνα Βιολάντε, που ζει απομονωμένη εξαιτίας μιας ατυχούς ερωτικής σχέσης. Ο γηραιός Δον Ζουάν, έλκεται από την όμορφη Δόνα Σοφία και την κορτάρει απροκάλυπτα. Επιπλέον, της επιτρέπει να παραμείνει στο σπίτι του, σκίζοντας την εντολή της έξωσης που της είχε στείλει ο αδερφός του, Δον Ματέο. Ομως ο Καροτενούτο δεν είναι ο μόνος που είναι ερωτευμένος με την όμορφη χήρα. Είναι κι ο φτωχός Νικολίνο, τον οποίο η Δόνα Σοφία θέλει να κάνει να ζηλέψει, αποδεχόμενη την πρόταση γάμου του Καροτενούτο. Ο Νικολίνο απογοητευμένος και λυπημένος, αποφασίζει να φύγει από την πόλη.... Παίζουν: Σοφία Λόρεν, Βιτόριο Ντε Σίκα, Αντόνιο Τσιφαριέλο, Λέα Παντοβάνι.

Στις 21.00 επίσης, από την ΕΤ-1 θα προβληθεί η κοινωνική κομεντί του Γούντι Αλεν «Ερωτας και ...τίποτα άλλο».

Ενας εξηντάρης καθηγητής, πρώην συγγραφέας κωμικών σκετς, επιθυμεί να επιστρέψει στο συγγραφικό του επάγγελμα και γίνεται μέντορας του νεαρού και φιλόδοξου συγγραφέα Τζέρι Φοκ. Στις συμβουλές που δίνει ο Ντέιβιντ στον Τζέρι είναι και ορισμένες που αφορούν τη σχέση του με την Αμάντα. Η Αμάντα είναι μια ατίθαση κοπέλα, ηθοποιός στο επάγγελμα, φαινομενικά αθώα, αλλά στην πραγματικότητα άπιστη, έτοιμη να τον εκμεταλλευτεί.

Πλάι στη σχέση του Τζέρι με την Αμάντα αναπτύσσεται κι εκείνη του Τζέρι με τον ατζαμή πράκτορά του, που συνέχεια του δίνει άσχετες συμβουλές χωρίς ποτέ να του εξασφαλίζει δουλειά, καθώς και η σχέση του Τζέρι με την Πόλα, μητέρα της Αμάντα, που η τελευταία την εγκαθιστά δήθεν προσωρινά και με το έτσι θέλω, στο μικρό τους διαμέρισμα. Ο Ντέιβιντ, από την άλλη μεριά, βλέπει παντού οπαδούς του αντισημιτισμού, έτοιμους να τον σκοτώσουν, μ' αποτέλεσμα αυτή η εμμονή του, να τον οδηγήσει να προσφέρει στον Τζέρι όπλο για την προστασία του...

Ο ώριμος πια Γούντι Αλεν, επιμένει στο αγαπημένο του Μανχάταν και χτίζει τους χαρακτήρες του με έμπνευση και πρωτοτυπία. Πάντα εσωστρεφής και εξομολογητικός συνδυάζει τον γνώριμο πια προβληματισμό του γύρω από τις σχέσεις, με πιο διασκεδαστικές πινελιές και απολαυστικά λεκτικά γκαγκς. Παίζουν: Γούντι Αλεν, Τζέισον Μπιγκς, Κριστίνα Ρίτσι, Στόκαρντ Τσάνινγκ, Ντάνι Ντε Βίτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ