Τρίτη 19 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραπέμπονται σε δίκη 8 από τους 11

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για 8 από τους 11 κατηγορούμενους της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» δείχνει το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας. Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου με το υπ' αριθμό 2192/2011 βούλευμα τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της παραπομπής επτά κατηγορουμένων και κατά πλειοψηφία μίας συγκατηγορουμένης τους.

Σε δίκη παραπέμπονται οι Ν. Μαζιώτης, Π. Ρούπα, Κ. Γουρνάς, Χρ. Κορτέσης, Ευ. Σταθόπουλος, Σαρ. Νικητόπουλος και Κ. Κατσένος, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος. Αντίθετα, η Μ. Μπεραχά παραπέμπεται κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1 μόνο για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Επίσης, το δικαστικό συμβούλιο απάλλαξε από κάθε κατηγορία τρεις κατηγορούμενους ως μέλη της οργάνωσης, για τους οποίους κρίθηκαν μη επαρκή τα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι από τους οκτώ που πρόκειται να δικαστούν, προσωρινά κρατούμενοι είναι οι Ν. Μαζιώτης, η σύζυγός του Π. Ρούπα και ο Κ. Γουρνάς, ενώ οι κατηγορούμενοι Χρ. Κορτέσης, Ευ. Σταθόπουλος και Σ. Νικητόπουλος αποφυλακίστηκαν με την επιβολή περιοριστικών όρων μετά από πρόσφατο - δεύτερο - βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που απέρριψε την αναίρεση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Οι επτά κατηγορούνται για τα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και απόπειρας ανθρωποκτονιών κατά συρροή (κακουργήματα).

Οπως σημείωσε στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος Εισαγγελέας Απ. Μακρόπουλος, η δράση της οργάνωσης αφορά το διάστημα από την 1η Ιούλη 2003 μέχρι 9 Απρίλη 2010, οπότε και έγιναν οι πρώτες συλλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ