Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μάκβεθ

Η δραματική ταινία «Μάκβεθ» σε σκηνοθεσία του Ορσον Ουέλς θα προβληθεί απόψε στις 11 το βράδυ από το κανάλι της «ΒΟΥΛΗΣ».

Στη Σκοτία του 11ου αιώνα, ο ευγενής Μάκβεθ, οδηγημένος από τη φιλόδοξη γυναίκα του και απ' την ίδια τη μοίρα, αποφασίζει να διαπράξει προδοσία, με σκοπό να γίνει βασιλιάς. Πρόκειται για το γνωστό έργο του Σαίξπηρ, σε μια πρωτότυπη κινηματογραφική διασκευή, από τον Ορσον Γουέλς, ο οποίος συμπύκνωσε υπερβολικά τη δράση, αναδεικνύοντας τη βαρβαρότητα του αγγλικού μεσαίωνα. Ο Γουέλς γύρισε την ταινία με τον πενιχρό προϋπολογισμό των 65.000 δολαρίων, έχοντας στη διάθεσή του μόνο 20 μέρες γυρισμάτων. Υστερα από πρόβες 4 μηνών προχώρησε στο εγχείρημα, χρησιμοποιώντας ένα φτωχότατο ντεκόρ από χαρτόνι και βαμμένο γύψο. Εργο επιβλητικό, μεγαλοπρεπές με τη δική του γοητεία. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Ορσον Ουέλς, Τζανέτ Νόλαν, Νταν Ο'Χάιρλι, Ρόντι ΜακΝτόουαλ κ.ά.

«Η αλήθεια σκοτώνει» είναι η ταινία που θα προβληθεί 10 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα από τη ΝΕΤ. Η υπόθεση ξεδιπλώνεται όταν, με αφορμή την κηδεία ενός φίλου, η παρέα του παρακολουθεί την ταινία που εκείνος γύριζε τα τελευταία χρόνια και αποδεικνύεται ότι περιέχει τις πιο προσωπικές και διόλου κολακευτικές τους στιγμές. Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Σάντι Φροστ, Ρέι Γουίνστοουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ