Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Συνεχίζουν και κλιμακώνουν

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών έχουν προγραμματίσει για σήμερα

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι αυτοκινητιστές όλης της χώρας, κόντρα στην επιχείρηση τρομοκρατίας και κατασυκοφάντησης του κλάδου τους που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Χτες το πρωί, χιλιάδες ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους στην οδό Μάρνης, όπου έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τη συνδικαλιστική πλειοψηφία ότι η διάθεσή τους να υπερασπιστούν τη θέση εργασίας τους δεν θα κατασταλεί τόσο εύκολα, ούτε από εισαγγελικές παρεμβάσεις, αλλά ούτε από εργατοπατερίστικα τερτίπια.

Στην Αθήνα, μετά τη συγκέντρωση στη Μάρνης, οι αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή. Εκεί αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φ. Πετσάλνικο που του επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ εκείνος τους κάλεσε να μην προχωρούν σε «λανθασμένες μορφές κινητοποιήσεων». Είπε ακόμη ότι θα μεσολαβήσει ώστε να συναντηθούν με τον υπουργό Υποδομών Γ. Ραγκούση. Οι εκπρόσωποι της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας» δήλωσαν ωστόσο ότι μία συνάντηση από μόνη της δε λέει απολύτως τίποτα και απαίτησαν την απόσυρση των κυβερνητικών σχεδίων για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματός τους.

Χτες το βράδυ, εξάλλου, προχώρησαν σε άνοιγμα των διοδίων στις Αφίδνες και την Ελευσίνα, ενώ για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες ταξί ξεκίνησαν με αυτοκινητοπομπή από τα γραφεία του σωματείου τους και μέσω κεντρικών δρόμων και του δρόμου που οδηγεί στη Χαλκιδική έφτασαν στον κόμβο αεροδρομίου. Εκεί παρέταξαν τα οχήματά τους και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πεζή πορεία μέχρι το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Στην Πάτρα συγκέντρωση με τα οχήματά τους έκαναν έξω από το λιμάνι, όπως και στην Κυλλήνη, ιδιοκτήτες ταξί από την Ηλεία και την Αχαΐα, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης συγκεντρώθηκαν έξω από το αεροδρόμιο της πόλης.

Οι αυτοκινητιστές της Λάρισας άνοιξαν χτες τα διόδια του «Πυργετού», τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους σε Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα πραγματοποιούσαν συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών.

Στο μεταξύ η ΝΔ συνέχισε το βολικό και γι' αυτήν και για το ΠΑΣΟΚ παιχνίδι με την δήθεν «βεντέτα μεταξύ Ρέππα και Ραγκούση», ενώ αναφέρθηκε και στο «χάος που προκαλούν οι κινητοποιήσεις», εξαιτίας της «ενδοκυβερνητικής κόντρας», ενώ σε απάντηση της παραπάνω τοποθέτησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος κάλεσε τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει για το αν είναι υπέρ ή κατά της «απελευθέρωσης» στο ταξί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ