Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Το υπουργείο Παιδείας καθόρισε τον ελάχιστο αριθμό μαθητών για τη λειτουργία Τομέα στην Β' ΕΠΑΛ σε δώδεκα, για τη λειτουργία τμήματος ειδικότητας στην Γ' ΕΠΑΛ σε οκτώ και τη λειτουργία τμήματος ειδικότητας στις Α' και Β' τάξεις ΕΠΑΣ σε δέκα. Σύμφωνα με την απόφαση όταν δε συγκεντρώνεται ο αριθμός αυτός ορίζεται η σχολική μονάδα που θα λειτουργήσει το τμήμα. Για τις νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές ορίζεται ο ελάχιστος αριθμός ανά τμήμα με ειδική απόφαση. Η απόφαση αφορά το επόμενο σχολικό έτος. Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να καταθέσει σχέδιο νόμου, με το οποίο καταργούνται τα ΕΠΑΛ και οι ΕΠΑΣ και θεσμοθετούνται τα «Τεχνολογικά Λύκεια». Σκοπός της κυβέρνησης είναι τα «Τεχνολογικά Λύκεια» να λειτουργήσουν απ' το σχολικό έτος 2012 - 2013.

*** Τα κριτήρια και τις διαδικασίες για την απόδοση δεύτερης ειδικότητας σε δασκάλους και καθηγητές αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν «κατά προτεραιότητα μαθήματα της βασικής ειδικότητάς τους, σε πρώτη και δεύτερη ανάθεση. Οταν διδάσκουν, σε δεύτερη ανάθεση, μαθήματα άλλου κλάδου, μπορεί να καλύψουν μέχρι και 7 διδακτικές ώρες». Και με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο επιδιώκει να καλύψει τα τεράστια κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία.

*** Οι πρυτανικές αρχές των Πολυτεχνείων, οι Κοσμήτορες των Πολυτεχνικών Σχολών και το ΤΕΕ, μετά από χτεσινή σύσκεψη, πήραν θέση για σχέδιο του νόμου - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Εστίασαν κυρίως σε θέματα διοίκησης, ενώ επανέφεραν το θέμα της αναγνώρισης των διπλωμάτων των Μηχανικών ως μάστερ.

*** Να μην ανακληθούν οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν τριετία στα σχολεία του εξωτερικού, αλλά να ανανεωθούν οι αποσπάσεις τους για άλλα δυο έτη, ζητάει από το υπουργείο Παιδείας η ΔΟΕ. Ζητά ακόμα να μη μειωθεί το προσωπικό στα σχολεία του εξωτερικού και να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόσπασης των εκπαιδευτικών που έδωσαν εξετάσεις και περιμένουν στο σχετικό πίνακα, για τα σχολεία του εξωτερικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ