Πέμπτη 21 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Από το πρωί στο πόδι σε όλη την Ελλάδα

Από την κινητοποίηση στο Βόλο
Από την κινητοποίηση στο Βόλο
Κινητοποιήσεις, περιοδείες και εξορμήσεις, σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, έγιναν σε όλη τη χώρα από χτες το πρωί.

Στη Θεσσαλονίκη, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Διαβατών. Απλωσαν ένα πανό με αίτημα «Οχι στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας - δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους» και κάλεσαν τους ασθενείς να μην πληρώσουν το 5ευρω, να μην επιτρέψουν τη μετατροπή της Υγείας σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Επίσης πραγματοποιήθηκε μαζική εξόρμηση ενημέρωσης του λαού στη Χαλκηδόνα.

Στο Κιλκίς, κινητοποιήσεις, με πανό και πικέτες και ταυτόχρονα μαζική εξόρμηση ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκαν στα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας και στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Στον Εβρο, έγιναν περιοδείες και μαζικές εξορμήσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας. Επιπρόσθετα, στα προβλήματα που ήδη υπάρχουν στη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα, αποκαλύφθηκε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν απολυθεί οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη φύλαξη.

Σε μπλόκο των ταμείων του Νοσοκομείου Αγρινίου προχώρησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Μια κίνηση που συνάντησε ευρεία αποδοχή ασθενών και εργαζομένων, ενώ αίσθηση προκάλεσε και το γιγαντοπανό που αναρτήθηκε στην πρόσοψη του νοσοκομείου, καλώντας σε παλλαϊκό ξεσηκωμό, οργάνωση και αντεπίθεση με το ΠΑΜΕ.

Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο δημαρχείο και δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης. Κινητοποίηση έγινε μπροστά από το Νοσοκομείο Φιλιατών, το μοναδικό νοσοκομείο στη Θεσπρωτία που συγχωνεύεται και συνέχεια δίνεται σήμερα με νέα συγκέντρωση το απόγευμα στον Πεζόδρομο στις 7.30 μ.μ. Σε αποκλεισμό των ταμείων προχώρησαν χτες το πρωί οι ταξικές δυνάμεις στα νοσοκομεία Αρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και συνέχεια δόθηκε το απόγευμα με συλλαλητήρια και εξορμήσεις.

Να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ απαίτησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ με συμβολικό αποκλεισμό, χτες το πρωί, για δύο ώρες, των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων στα Νομαρχιακά Νοσοκομεία Βόλου και Τρικάλων.

Στην Αμφισσα χτες το πρωί έγινε εξόρμηση του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου στο νοσοκομείο. Εξορμήσεις έγιναν στα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου.

Στα νησιά

Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χτες από το πρωί στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο από νωρίς το πρωί έγιναν απεργιακές συγκεντρώσεις στα δύο μεγάλα νοσοκομεία του νησιού, Πανεπιστημιακό και Βενιζέλειο, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, και εν συνεχεία προχώρησαν σε συγκέντρωση έξω από τη ΔΥΠΕ (Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης). Αντιπροσωπεία από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ παρέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης στο διευθυντή της ΔΥΠΕ και αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία με κατάληξη τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Χανίων με συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων, ενώ εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Κέντρο Υγείας Βάμμου και Κισσάμου. Στο Ρέθυμνο έγινε περιοδεία στο Νοσοκομείο, ενώ και στο Λασίθι πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και Σητείας. Επίσης παρέμβαση έγινε και στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με αποκλεισμό των ταμείων και μοίρασμα υλικού.

Παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Συμβολική κατάληψη στο Νοσοκομείο της Νάξου έγινε χτες το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ