Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Μάνατζερ» και επιλεγμένη διανόηση στο ΔΣ

Το νέο, επταμελές, ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όρισε ο υπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού, Π. Γερουλάνος, σύμφωνα με τον αντιδραστικό νόμο για τον κινηματογράφο που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη.

Το ΔΣ είναι «κομμένο» και «ραμμένο» στον αγοραίο προσανατολισμό, που επιφυλάσσει συνολικά για τον πολιτισμό - και για τον κινηματογράφο - η κυβέρνηση, αφού, όπως και στην περίπτωση του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, δεν προβλέπεται καμιά εκπροσώπηση συνδικαλιστικών - συλλογικών φορέων του κινηματογραφικού χώρου. Αντίθετα προβλέπονται πέντε μέλη που επιλέγει ο υπουργός, «από τα οποία τουλάχιστον τρία είναι πρόσωπα αναγνωρισμένου κύρους από το χώρο του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου και τα υπόλοιπα μπορούν να προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο των Τεχνών, των Γραμμάτων και Επιστημών ή να διαθέτουν αξιόλογη πείρα στη διοίκηση οργανισμών ή επιχειρήσεων»! Ενα μέλος εκπροσωπεί το Δήμο Θεσσαλονίκης (υποδεικνύεται από το Δήμο) και ένα μέλος εκπροσωπεί την ΕΡΤ ΑΕ (υποδεικνύεται από το ΔΣ της). «Μάνατζερ» και επιλεγμένη - με βάση τα κριτήρια του αστικού κράτους - διανόηση, λοιπόν, θα ορίζουν το Φεστιβάλ.

Το νέο ΔΣ έχει ως εξής: πρόεδρος - Γιάννης Μπουτάρης (δήμαρχος Θεσσαλονίκης), αντιπρόεδρος - Γιάννης Σμαραγδής (σκηνοθέτης). Μέλη: Βικτωρία Γεωργουβέλα (σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης), Γιωργανδρέας Ζάννος (δικηγόρος - εκπρόσωπος ΕΡΤ), Νίκος Παναγιωτόπουλος (σεναριογράφος), Σπύρος Πέγκας (αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης - εκπρόσωπος Δήμου Θεσσαλονίκης), Φίλιος Στάγκος (δημοσιογράφος). Η θητεία του ΔΣ είναι 3ετής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ