Σάββατο 23 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εμπνέει τους αγώνες της νέας γενιάς

Ανακοίνωση του ΚΣ της Οργάνωσης με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

Με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία της ΚΝίτισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τριάντα ένα χρόνια πέρασαν από τις 28 Ιούλη του 1980, όταν η μεγαλοεργοδοσία δολοφόνησε έξω από το εργοστάσιο - κάτεργο της ΕΤΜΑ, τη συντρόφισσα Σωτηρία Βασιλακοπούλου, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και τις εργάτριες.

Η συντρόφισσα Σωτηρία ήταν φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δολοφονήθηκε από την εργοδοσία κρατώντας προκηρύξεις του ΚΚΕ στα χέρια και μια πικέτα που έγραφε: "Παλέψτε μέσα απ' τα σωματεία για πραγματικές αυξήσεις - ΚΚΕ". Αν και φοιτήτρια, δεν δρούσε μόνο μέσα στο αμφιθέατρο, στο χώρο μαθημάτων: έπεσε έξω από την πύλη του εργοστασίου, ως κομμουνίστρια, στη μάχη της ενημέρωσης και της κινητοποίησης των εργαζομένων. Με τη δύναμη του δίκιου της εργατικής τάξης δρούσε μέσα στη σχολή της. Η Σωτηρία τότε έκανε το καθήκον της, όπως και σήμερα εκατοντάδες μέλη της ΚΝΕ που δίνουν τη μάχη στους καθημερινούς αγώνες, στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και στις γειτονιές, στις απεργιακές φρουρές έξω από τις πύλες των εργοστασίων, των τόπων δουλειάς.

31 χρόνια μετά, η αταλάντευτη στάση της συντρόφισσας Σωτηρίας στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης εμπνέει τους αγώνες της νέας γενιάς.

Δεν ξεχνάμε. Τα μέλη της ΚΝΕ οφείλουμε να συνεχίσουμε.

Το κεφάλαιο ήταν και παραμένει αδίστακτο. Η καπιταλιστική κρίση σήμερα το κάνει ακόμη πιο βάρβαρο, πιο επιθετικό απέναντι στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των παιδιών της. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., σαρώνουν σήμερα κάθε λαϊκό δικαίωμα και κατάκτηση. Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός, συμπόρευση με το ΚΚΕ!

Για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τα παιδιά τους υπάρχει διέξοδος. Είναι ο δρόμος ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, της λαϊκής οικονομίας, για να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής, να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός στην οικονομία και εργατικός-λαϊκός έλεγχος. Είναι ο δρόμος της πάλης για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Τώρα οργάνωση, αντεπίθεση, ρήξη με την εξουσία των μονοπωλίων για λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ