Σάββατο 23 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ
Τρομοκρατία στην υπηρεσία της «απελευθέρωσης»

Σε συνολική απόρριψη της πολιτικής που τους θάβει και κλιμάκωση του αγώνα, καλούν οι Τοπικές Επιτροπές Αγώνα και η «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία»

Μαζικά στους δρόμους του αγώνα βγήκαν και χτες οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας, κατά την πέμπτη ημέρα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, αψηφώντας την επιχείρηση τρομοκράτησης μέσω δικαστικών διώξεων που στήθηκε σε βάρος τους με ευθύνη της κυβέρνησης, την επιχείρηση συκοφάντησής τους από τα ΜΜΕ της αστικής τάξης και τις «νουθεσίες» ώστε να μην... «υπερβούν τα εσκαμμένα», τις οποίες στέλνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέσω των συνδικαλιστών τους. Την ίδια στιγμή, η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας στα ταξί, εμφανίζεται απολογούμενη ως προς την ένταση και τις μορφές που λαμβάνουν οι κινητοποιήσεις, ομολογώντας κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τη ΓΣΕΒΕΕ, ότι πλέον δεν μπορεί να ελέγξει τη βάση του κλάδου.

Σήμερα και αύριο, τα τοπικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, ενώ τη Δευτέρα στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση κλαδικού συμβουλίου. Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διαβίβασε στην αστυνομία έξι δικογραφίες με 600 αριθμούς πινακίδων οχημάτων ταξί, με την εντολή να εντοπιστούν άμεσα οι ιδιοκτήτες τους, ώστε να κληθούν για κατάθεση ως ύποπτοι για την τέλεση των αδικημάτων της παρακώλυσης συγκοινωνιών, διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών αλλά και παράνομης βίας. Παράλληλα, με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, ζητούνται συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο όσων παρακωλύουν τις συγκοινωνίες και την διακίνηση επιβατών.

Σε ανακοίνωση της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας» και των τοπικών Επιτροπών Αγώνα υπογραμμίζεται ότι «ο απεργιακός αγώνας των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών ΤΑΞΙ είναι δίκαιος, είναι αγώνας για να κρατήσουμε τη δουλειά μας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Μπακογιάννη και τελευταία και του Κουβέλη, επιδιώκει στο όνομα της δήθεν απελευθέρωσης των επαγγελμάτων να παραδώσει και το ΤΑΞΙ στο μεγάλο κεφάλαιο. Οι δήθεν διαφορές που προσπαθούν να αξιοποιήσουν οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές ανάμεσα στους υπουργούς Ραγκούση και Ρέππα είναι επί της διαδικασίας και όχι επί της ουσίας».

Ακόμη επισημαίνεται ότι «το ψεύτικο ενδιαφέρον της ΝΔ και ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι κοροϊδία», μιας και όλοι τους στηρίζουν «την απελευθέρωση και προσπαθούν να την εφαρμόσουν με διαφορετικό τρόπο που όμως θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα, το διώξιμο από τη δουλειά μας».

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η προσπάθεια τρομοκράτησης και οι απειλές για δικαστικές διώξεις από τους εκπροσώπους των μεγαλοεπιχειρηματιών, δείχνουν ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της θέσης εργασίας μας».

Χτες, οι αυτοκινητιστές σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και στα διόδια του Ρίου στην ε.ο. Κορίνθου - Πατρών, ενώ απέκλεισαν για λίγες ώρες την εθνική Πατρών - Πύργου στο ύψος των «Λαστέικων». Στη Β. Ελλάδα οι ιδιοκτήτες ταξί προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς στα τελωνεία των Ευζώνων στο Κιλκίς και της Εξοχής στη Δράμα και «άνοιξαν» τα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη και της Λεπτοκαρυάς στην Πιερία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ