Σάββατο 23 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανύπαρκτη η αντιπυρική προστασία στη Θεσσαλία

«Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στο Νομό Λάρισας την Τετάρτη 20 Ιούλη 2011 αποτελούν τρανταχτό παράδειγμα της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Ελάτεια και τα Αμπελάκια Λάρισας η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπενθυμίζει ότι στην περιοχή είχε εκδηλωθεί ξανά φωτιά το 2008 και τονίζει πως «εάν στοιχειωδώς υπήρχε κάποια προστασία, σε αντιπυρικές ζώνες, σε πυροσβεστικά οχήματα κοντά στα Τέμπη, σε κρουνούς, σε πυροσβεστικά ελικόπτερα, αλλά και αναγκαίου και κατάλληλου μηχανισμού αεροπυρόσβεσης, η φωτιά θα "χτυπιόταν" πριν εξαπλωθεί στο βουνό».

Και υπογραμμίζει: «Εξίσου βαριές είναι οι ευθύνες και των αιρετών της Περιφέρειας και των αντίστοιχων Δήμων. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" κατέθεσε έγκαιρα ερωτήματα για την αντιπυρική θωράκιση των περιοχών και την αγωνιστική διεκδίκηση πόρων - μηχανημάτων και ανθρώπινου δυναμικού, αλλά τόσο οι κυβερνητικοί δήμαρχοι όσο και η προσκείμενη στη ΝΔ περιφερειακή αρχή και οι δημοτικές παρατάξεις και δήμαρχοι "περί άλλα ετύρβαζαν".

Στο όνομα της οικονομικής κρίσης δέχτηκαν παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στην Τοπική Διοίκηση, που σημαίνει παραπέρα περικοπές και έργα, όπως έγινε στη γενικότερη πολιτική προστασία και ειδικά στην αντιπυρική προστασία...

Καλούμε το λαό της περιοχής να συσπειρωθεί γύρω από τις ταξικές συσπειρώσεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων και συνδικάτων, αλλά και γύρω από την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ και να διεκδικήσουν άμεσα την αποζημίωση και αποκατάσταση των πληγέντων παραγωγών και περιοχών, κύρια όμως να διεκδικήσουν αγωνιστικά άμεσα μέτρα πυροπροστασίας με ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονο και κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό επίγειας και αεροπυρόσβεσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ