Πέμπτη 28 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΟΣΤΟΒ ΟΝ ΝΤΟΝ.-- Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή του Ροστόβ στη Ρωσία, καθώς εκατοντάδες εκτάρια απειλούνται να γίνουν στάχτη. Οπως αναφέρουν τα ρωσικά πρακτορεία, παρότι πάνω από 500 πυροσβέστες και αεροπορικές δυνάμεις επιχειρούν στις πυρκαγιές, μέχρι χτες είχαν καταστραφεί 800 εκτάρια δάσους, ενώ η φωτιά απειλούσε δασική έκταση 2.000 εκταρίων. Την κατάσταση δυσχεραίνουν εκρήξεις πυρομαχικών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που έχουν παραμείνει στην περιοχή. Εχθρός παραμένει και ο καιρός, δεδομένου ότι οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν τη διάδοση των πυρκαγιών, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης και του να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

ΣΕΟΥΛ.-- Καταρρακτώδεις βροχές και λασποπλημμύρες έπληξαν χτες την περιοχή Τσαντσεόν στο βόρειο τμήμα της Ν. Κορέας προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 32 ατόμων, εκ των οποίων οι 10 φοιτητές, και καταστροφές σε εκατοντάδες κτίρια. Αυτόπτες μάρτυρες παρομοίασαν τον τρομακτικό θόρυβο από την ορμή των νερών με τεράστια έκρηξη ή το πέρασμα μεγάλης εμπορικής αμαξοστοιχίας. Χτες μία Νοτιοκορεάτισσα εργαζόμενη στα ναυπηγεία της εταιρείας «Hanjin Heavy Industries», στο Μπουσάν, έκλεισε 202 μέρες διαμαρτυρίας για τις απολύσεις συναδέλφων της μέσα στην καμπίνα ενός γερανού ύψους 35 μέτρων!

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Υπό απέλαση είναι από χτες όλο το προσωπικό της πρεσβείας της Λιβύης στο Λονδίνο έπειτα από απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών που ανέφερε ότι η Βρετανία επισήμως αναγνωρίζει ως ηγεσία της χώρας μόνο το αντικυβερνητικό «Λιβυκό Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο» στη Βεγγάζη.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Εκπρόσωπος της σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» στο Λίβανο προειδοποίησε χτες το Ισραήλ να μην αποπειραθεί να κλέψει τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο του Λιβάνου, σημειώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αναμένει αντίποινα. Νωρίτερα η ίδια οργάνωση καταδίκασε την προχτεσινή βομβιστική επίθεση αγνώστων που τραυμάτισε έξι κυανόκρανους του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Απεργία επρόκειτο να ξεκινήσουν χτες οι περίπου 800 πιλότοι των ινδονησιακών αερογραμμών «Γκαρούντα» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις άνισες αποδοχές Ινδονήσιων και ξένων πιλότων (οι τελευταίοι αμείβονται πολύ καλύτερα).

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, συναντήθηκε με στελέχη των εταιρειών του Ρούπερτ Μέρντοχ 16 φορές μετά τις εκλογές του Μάη του 2010, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση σε «απάντηση» στο σκάνδαλο υποκλοπών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ομόφωνα ενέκρινε χτες η Γερουσία την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Εμπορίου Γκαρι Λοκ ως επόμενου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Κίνα. Ο Λοκ θα αντικαταστήσει τον Ρεπουμπλικανό Τζον Χάντσμαν, που παραιτήθηκε στις αρχές Μάρτη.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Περισσότεροι από 50 «αντάρτες» - μέλη της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης PJAK έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν, σύμφωνα με το διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, που χαρακτηρίζει την οργάνωση «Αμερικανούς αντεπαναστάτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ