Παρασκευή 29 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΚΑΡΙΑ
Αμεση αντίδραση σε αιολικό - «μαμούθ»

Καταγγελία από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που ζητά σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με συμμετοχή όλων των φορέων

«Επίθεση επιχειρηματικών συμφερόντων στην Ικαρία και το φυσικό της περιβάλλον», χαρακτηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας» το σχέδιο εγκατάστασης αιολικού σταθμού ισχύος 330 MW στο νησί από τον όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ύστερα από έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού, για να τοποθετηθούν επίσημα και να «διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση φορέων» για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης. Απαιτεί: «Τη μη εκχώρηση (με οποιονδήποτε τρόπο) δημοτικών εκτάσεων για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού 330 MW πάνω από τα κεφάλια μας. Σε καμία περίπτωση δε συναινούμε στην υποθήκευση των ζωών εμάς και των παιδιών μας».

Το επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών με διάμετρο ρότορα 90 μέτρων(!) και χρονική ισχύ της άδειας για 25 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 25. Στην ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τονίζεται ότι: «Ολόκληρη η κορυφογραμμή των βουνών της Ικαρίας θα μετατραπεί σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο, με καταστροφικές συνέπειες στη χλωρίδα - πανίδα του νησιού, και μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές αλλοιώσεις». Θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των Α/Γ (πάσης φύσεως καρκινικοί νόσοι) καθώς και σημαντική όχληση από τον παραγόμενο θόρυβό τους».

Σημειώνεται ακόμη ότι «επιβεβαιώνεται η θέση μας περί εκχώρησης της ενέργειας και του «αγαθού» του ηλεκτρικού ρεύματος σε επιχειρηματικούς ομίλους και ιδιωτικές εταιρείες εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών, εις βάρος της δημόσιας περιουσίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκαινιάστηκε ο νέος υβριδικός σταθμός παραγωγής Ενέργειας (2019-06-07 00:00:00.0)
Πλούσια δράση στην Ικαρία μέχρι την τελευταία στιγμή για να επανεκλέξει ο λαός την αγωνιστική δημοτική αρχή (2019-06-01 00:00:00.0)
Στο +18% η αιολική ενέργεια (2011-11-29 00:00:00.0)
Νέες εξαγορές εταιρειών ΑΠΕ (2009-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ