Σάββατο 30 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
«Συγχωνεύσεις» - χαριστική βολή

Σε «συγχώνευση» και όχι... κατάργηση οδηγούνται οι εποπτευόμενοι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Οργανισμοί, σύμφωνα με συνολική τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, έπειτα και από τη σχετική εισήγηση του υπουργού Κ. Σκανδαλίδη.

Ετσι, ο νέος «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - Δήμητρα», που θα συσταθεί, υποτίθεται ότι θα «στεγάσει» το «Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας» (ΕΘΙΑΓΕ), τον «Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Απασχόλησης» (ΟΓΕΕΚΑ - «ΔΗΜΗΤΡΑ»), τον «Οργανισμό Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων» (ΟΠΕΓΕΠ - AGROCERT) καθώς και τον «Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος» (ΕΛΟΓΑΚ).

Μπορεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δηλώνει το αντίθετο, όμως η παραπάνω ενέργεια θα δώσει τη «χαριστική βολή» στους τομείς της εφαρμοσμένης έρευνας, επαγγελματικής κατάρτισης, γεωργικής εκπαίδευσης, πιστοποίησης και ελέγχου των προϊόντων, με τους οποίους ήταν επιφορτισμένοι οι παραπάνω οργανισμοί, ενώ εν αμφιβόλω τίθενται τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα αλλά και αυτές καθ' αυτές οι θέσεις εργασίας των υπαλλήλων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ