Σάββατο 30 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Καταγγέλλει την κατάργηση, καλεί σε συσπείρωση

Τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων «που με αιφνιδιαστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταργεί τον Οργανισμό που περιείχε τα Μουσικά Σύνολα και τον Πολιτισμικό Οργανισμό, για να φτιάξει ένα νέο που θα περιέχει κάποια από τα ήδη υπάρχοντα», καταγγέλλουν Δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στους Μουσικούς. «Χαρακτηριστικό είναι», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους, «ότι οι αορίστου χρόνου υπάλληλοι των δύο νομικών προσώπων μεταφέρονται σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις και θα μεταφερθούν στο νέο Οργανισμό όσες εγκρίνει η Πρόεδρός του».

«Είναι καθαρό ότι η μεταφορά στο νέο Οργανισμό, θα συρρικνώσει Μουσικά Σύνολα, θα οδηγήσει σε κατάργηση αρκετών Συνόλων και σε απολύσεις εργαζομένων», τονίζεται. «Ηδη 45 μουσικοί και χορωδοί των Μουσικών Συνόλων τη Δευτέρα 25 Ιούλη διώχθηκαν από τη δουλειά τους, αφήνοντας τα Σύνολα σε πλήρη αδυναμία να λειτουργήσουν. Καμία αυταπάτη για το ρόλο των δικαστικών αρχών. Αποτελούν μηχανισμό του ίδιου εκμεταλλευτικού συστήματος που μετατρέπει το δικαίωμα στην εργασία σε ευκαιρία.

Αποτελεί κοροϊδία η στάση της Δημοτικής Αρχής που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ που παρουσιάζει σα λύση για τους συμβασιούχους υπουργική απόφαση που θα παρατείνει την εργασία τους για 3 χρόνια, τη στιγμή που ο ίδιος Υπουργός ετοιμάζεται να απολύσει εκατοντάδες χιλιάδες μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Υποκριτική η στάση της παράταξης του πρώην Δημάρχου Ν. Κακλαμάνη που δεν καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη συγχώνευση των Οργανισμών (ψήφισε λευκό) και σήμερα βγάζει ανακοίνωση που καταγγέλλει τη συγχώνευση».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους Μουσικούς καλούν «τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν, να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους σε ταξική βάση. Να απορρίψουν τις λογικές του μικρότερου κακού που σήμερα σημαίνουν συναίνεση σε τραγικές γι' αυτούς εξελίξεις. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τέτοιες Δημοτικές Αρχές. Οσο παρακολουθούμε αμήχανα τις εξελίξεις τόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα υλοποιούν τις πολιτικές τους. Να οργανώσουν την πάλη τους με τους μουσικούς όλων των χώρων μέσα από το κλαδικό Σωματείο τον ΠΜΣ. Σήμερα, κυρίως μέσα από τα κλαδικά Σωματεία, μπορούν να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται. Να συστρατευθούν με το ΠΑΜΕ και να παλέψουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, την ικανοποίηση των αναγκών τους, για ένα δρόμο ανάπτυξης που τον πλούτο θα τον καρπώνονται αυτοί που τον παράγουν και ο Πολιτισμός θα αποτελεί κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ