Σάββατο 27 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ»
Αναγκαία η ενότητα

Επισημάνσεις για σημασία της ενότητας των εργαζομένων του κλάδου, σε εκδήλωση της παράταξης 

Τα πιεστικά προβλήματα του κλάδου ξενοδοχοϋπαλλήλων, σερβιτόρων, μαγείρων, η γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης - εργοδοσίας ενάντια στα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και η έντονη προσπάθεια που καταβάλλει το κατεστημένο για την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, κάνουν επιτακτική την ανάγκη ενοποίησης όλων των εργαζομένων στον τομέα επισιτισμού και τουριστικών επαγγελμάτων σε ένα σωματείο.

Το βασικό αυτό συμπέρασμα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ετήσιας κλαδικής σύσκεψης της «Προοδευτικής Κίνησης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής», που πραγματοποιήθηκε προχτές βράδυ στα γραφεία της ΕΣΑΚ στη Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη έγινε απολογισμός δράσης για το χρόνο που πέρασε και καθορίστηκαν οι κύριοι άξονες δράσης για την τρέχουσα περίοδο.

Στην εισήγησή του στη σύσκεψη ο επικεφαλής της Κίνησης, Ακης Οργαντζής, υπογράμμισε ότι στο χρόνο που πέρασε «η Κίνηση ασχολήθηκε ουσιαστικά με την υλοποίηση του προγράμματος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου... Η πολιτική μας δικαιώνεται όλο και περισσότερο στη συνείδηση των εργαζομένων που καταλαβαίνουν ότι σήμερα χρειάζεται να κινητοποιηθούν». Τόνισε ακόμα την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες «για να αλλάξουν οι συσχετισμοί για ένα σωματείο ταξικό - αγωνιστικό -διεκδικητικό» και υπογράμμισε ότι «οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη διάθεση να αντισταθούν στο διασυρμό του κλάδου...».

Καθόρισε ως βασικούς στόχους για το επόμενο διάστημα την ανάπτυξη πολύπλευρης δραστηριότητας για την πιο αποτελεσματική αντίσταση στα σχέδια των εργοδοτών - κυβέρνησης ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, τις εξελίξεις στην υγεία, τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον αγώνα ενάντια στις συνέπειες του πολέμου στα Βαλκάνια.

Επισήμανε ιδιαίτερα ότι είναι ανάγκη «να αποκαλύπτουμε διαρκώς και το βρώμικο ρόλο που παίζουν εις βάρος των εργαζομένων οι συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας, του ΕΚΘ και η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων».

Η εισήγηση αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη ενός ενοποιημένου σωματείου, που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στους κλάδους επισιτισμού και τουριστικών επαγγελμάτων.

Την ίδια άποψη, την ανάγκη δηλαδή για ένα σωματείο στον κλάδο, εξέφρασαν στο σύντομο χαιρετισμό τους και ο πρόεδρος της Ενωσης Σερβιτόρων, Γιώργος Χριστοδούλου και ο πρόεδρος της Ταξικής Ενότητας Εμπόρων, Γιώργος Σούκας.

Χαιρετισμό στη σύσκεψη απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΕΣΑΚ Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ρέβας, που στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη οικοδόμησης του ενιαίου μετώπου πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ