Τρίτη 2 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Κυριάρχησαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ

O Ολυμπιακός στους άνδρες και η ΑΕΚ στις γυναίκες πήραν την πρώτη θέση στην τελική βαθμολογία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» στους άνδρες πρώτευσαν με 249,5 βαθμούς, με δεύτερο τον Πανιώνιο (127 β) και τρίτη την ΕΑ Ρεθυμνιακού (104 βαθμούς). Στις γυναίκες η ΑΕΚ κατάφερε να συγκεντρώσει 216 βαθμούς έναντι 159 του Πανελληνίου και 82 του Τρίτωνα.

Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, που με επίδοση στα 4,70 έσπασε πάλι το πανελλήνιο ρεκόρ και σημείωσε την έκτη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου στη σφυροβολία με βολή στα 70,54 πήρε την πρώτη θέση και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εκεί θα βρεθεί η Νίκη Πανέττα, η οποία πήρε τη δεύτερη θέση στο τριπλούν, πίσω από την Βούλα Παπαχρήστου με 14,55, πιάνοντας το όριο. Στο επί κοντώ ανδρών κυριάρχησε φυσικά ο Κώστας Φιλιππίδης με 5,73, ενώ θα μπορούσε να καταρρίψει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (5,75), αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,76μ.

Στις αρνητικές εκπλήξεις του πρωταθλήματος συγκαταλέγεται ο Περικλής Ιακωβάκης που δεν κατάφερε να πιάσει το όριο για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο αθλητής του Ολυμπιακού πρώτευσε μεν στα 400μ με εμπόδια, ωστόσο ο χρόνος του 51.27 δεν ήταν ικανός να τον στείλει στην Κορέα, αφού το όριο ήταν στα 49.60.

Μια δωδεκάδα για Νταεγού

Με δώδεκα αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί ο ελληνικός στίβος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών που θα γίνει στην πόλη Νταεγού της Κορέας από τις 27 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτέμβρη. Επειτα από εισήγηση της ΕΠΥΑ και την έγκριση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, η Εθνική ομάδα θα αποτελείται από εφτά άνδρες και πέντε γυναίκες που είναι:

ΑΝΔΡΕΣ: Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπ.), Σπύρος Λεμπέσης (ακοντισμός), Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής, ύψος), Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός, μήκος), Γερβάσιος Φιλιππίδης (ακοντισμός), Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου, επί κοντώ), Δημήτρης Χονδροκούκης (Ολυμπιακός, ύψος).

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Ειρήνη Κοκκιναρίου (Δρομέας Αμαρουσίου, 3.000μ. στιπλ), Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Μεγάρων, επί κοντώ), Νίκη Πανέττα (ΑΟ Μεγάρων, τριπλούν), Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (ΠΑΟ, σφυροβολία), Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ, τριπλούν).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ