Σάββατο 8 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΘΕΑΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από το θάνατο του αγωνιστή Μεσανατολίτη ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (Χρυσικού), μέλους της ΚΟ Κορυδαλλού, δραστήριου συνδικαλιστή και μαχητή της ειρήνης.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του Τασία προσφέρει στην ΑΕ Κορυδαλλού 20.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΑΔΑΜΟΥ, ο Ν.Τ. προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση για τις εκλογές και το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ 100.000 δρχ., μέσω Οργάνωσης Βύρωνα.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΨΩΜΙΑΔΗ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 24 Δεκέμβρη 1944, ο αδελφός του Αδάμ Ψωμιάδης προσφέρει 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κιλικιανών Κοκκινιάς, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Ο Απόστολος και η Τζούλια Παπαγγέλου προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης, 100.000 δρχ στο ΚΚΕ, στη μνήμη των αγωνιστών ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΝΤΗ, τέως δημάρχου Ηλιούπολης, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΘΕΟΥ, τέως προέδρου του Παραρτήματος Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΑ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων ΚΩΣΤΑ ΧΙΟΝΙΔΗ, η σύζυγός του Βούλα προσφέρει στο ΚΚΕ, το κόμμα, στο οποίο έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του, 20.000 δρχ. και τα ανίψια του Ευαγγελία Καρόγλου - Ζαμπούνη και ο σύζυγός της Βαγγέλης 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ανω Κυψέλης.

* * *

Φωτ. 2

Η οικογένεια Σάββα Τσινόγλου προσφέρει 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ηλεκτρολόγων, στη μνήμη των γονιών τους ΓΙΑΝΝΗ και ΑΓΛΑΪΑΣ, οι οποίοι για την αγωνιστική δράση τους εξορίστηκαν στην Ανάφη.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου Ι. Κ. ΒΕΛΛΑ αντάρτη του ΔΣΕ, της μητέρας μου ΑΓΑΘΗΣ ΒΕΛΛΑ και του θείου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡ. ΜΑΚΡΗ, αξιωματικού του ΔΣΕ, ο οποίος ήταν γραμματέας της ΚΟ της 6ης Πολιτείας στην Τασκένδη και μέλος της Κομ. Επιτροπής Τασκένδης, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Αγ. Παντελεήμονα» Αχαρνών.

Γιώργος Βελλάς

* * *

Η Παναγιώτα Μολογιάννη - Μηναΐδη προσφέρει 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου, στη μνήμη των γονιών της ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ΣΠΥΡΟΥ από τις Καρούτες Δωρίδας.

* * *

Ο Παναγιώτης Δούκας προσφέρει στο ΚΚΕ 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου, στη μνήμη των αδελφών του ΧΡΗΣΤΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΟΥΚΑ.

* * *

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΖΩΗ ΣΠΥΡ. ΦΙΛΙΠΠΑ προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γουδιού, 20.000 δρχ.

Σπύρος Φίλιππας

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΒΑΣΙΛΗ ΝΤΑΡΔΑ και ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, μελών του ΚΚΕ, οι Βασίλης Βαρλάκης, Αντρέας Παλαιολόγος και Γιάννης Χαλαμάνης πρόσφεραν 30.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ και του ΙΟΡΔΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, μελών του ΚΚΕ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, οι Νίκος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Σουρτζής και Νίτσα Παπανικολάου πρόσφεραν 15.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας.

* * *

Φωτ.

Στις 8 Δεκέμβρη 1999 έφυγε από τη ζωή η ΝΤΙΝΑ ΒΡΕΤΤΟΥ, η οποία ήταν επί 50 χρόνια συντρόφισσά μου στη ζωή και στον αγώνα.

Στο καλό, καλή μας Ντίνα.

Στη μνήμη της, εγώ και τα παιδιά μας Βαλεντίνα και Αριστοτέλης προσφέρουμε στη ΝΕ Λευκάδας 20.000 δρχ.

Γιώργος Βρεττός

* * *

Φωτ.2

Στις 16 του περασμένου Δεκέμβρη έκλεισε ένας χρόνος από τον άδικο χαμό των ΔΙΟΝΥΣΗ και ΘΕΟΦΑΝΗ ΚΟΛΥΒΑ.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 130.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Κώστας Κολυβάς

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΟΛΥΒΑ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 30.000 δρχ.

Κωνσταντίνος Κολυβάς

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ από τη Χόσεψη Αρτας ΓΙΩΡΓΟΥ και ΛΕΥΤΕΡΗ ΝΤΑΒΑΤΖΗ (φωτογραφίες), ΑΝΤΩΝΗ και ΜΑΝΘΟΥ ΑΓΓΕΛΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΑΛΑΖΟΥΠΑ, ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑ και ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΜΑΚΑΒΕΛΟΥ, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 30.000 δρχ.

Χρήστος Νταβαντζής

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΛΟΒΟΥ η οποία πέθανε στις 2 Νοέμβρη 1999, και του συζύγου της ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΛΟΒΟΥ, που συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από το θάνατό του, η εγγονή τους Σταυρούλα Παπούλια προσφέρει 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Ο Θανάσης Φάτσης από τη Σούρπη Μαγνησίας προσφέρει 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σούρπης, στη μνήμη των αδελφών του ΚΩΣΤΑ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τρομοκράτες του Κουντούρη το 1946 και ΜΑΡΙΝΑΣ μαχήτριας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1949.

* * *

Ο Θεοδόσης Κωστάντος από το Λεβίδι Αρκαδίας, προσφέρει, μέσω ΝΕ Αρκαδίας, 50.000 δρχ. για τις εκλογές και το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, στη μνήμη του αδελφού του ΑΛΕΞΗ, καθώς και στη μνήμη όλων των συμπατριωτών του, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα πανανθρώπινα ιδανικά.

* * *

Η Ελένη Ιωαννίδου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ταμπουρίων (Κερατσίνι), 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ και των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών του ΚΚΕ.

* * *

Ο Γεώργιος Βαγγελάκος προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κερατσινίου, 5.000 δρχ. στη μνήμη της μητέρας του ΣΤΑΜΑΤΙΝΑΣ, του ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΓΓΕΛΑΚΟΥ μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Αντίστασης και των ΛΕΝΙΝ, ΣΤΑΛΙΝ και του πρώην γραμματέα του ΚΚΕ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ, η εγγονή του Ασημίνα Παναγάκου προσφέρει στην ΚΟ Πολύγωνου 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ