Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αξέχαστες ελληνικές ταινίες ...

Ο Θανάσης Βέγγος έρχεται στις οθόνες μας ως «ένα ασύλληπτο κορόιδο» στις 16.00 από τη ΝΕΤ. Λίγο μετά τον πόλεμο, ο ψυχοπονιάρης Θανάσης Χατζηπαπαγεωργακόπουλοκωνσταντινογιαννόπουλος έχει δύο βασικά προβλήματα. Από τη μία ο έρωτάς του με την κόρη του τοκογλύφου και δοσίλογου Χαρούπογλου, τον οποίο ο ίδιος συμπαθεί, και από την άλλη το φυτό στην αυλή του κουρείου του που δε λέει να μεγαλώσει. Θα αργήσει να καταλάβει ότι ο Χαρούπογλου εποφθαλμιά το μαγαζί του για να χτίσει πολυκατοικία, πως η κόρη του τελευταίου τον έχει από κοντά για να κάνει πλάκα με την παρέα της και ότι κάτω από το φυτό έχει έναν κρυμμένο από τους ναζί θησαυρό. Στους ρυθμούς των ταινιών του Θανάση Βέγγου (που σκηνοθετεί το έργο) με αξέχαστες σκηνές τη βουτιά από τον πρώτο όροφο του σπιτιού, αλλά και την «αντιγραφή» της σκηνής από την ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν «Ο μεγάλος Δικτάτωρ» με το ... μουσικό ξύρισμα. Πρωταγωνιστούν ακόμα οι Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Γιώργος Βελέντζας, Νόρα Κατσέλη, Δώρα Φύτιζα, Τάκης Μηλιάδης, Ζαννίνο.

Στις 23.00 (ΕΤ-3) τόσο ο Μίλτος, όσο και ο Βάσος (Γιάννης Γκιωνάκης - Νίκος Σταυρίδης) στήνουν ένα κόλπο, προκειμένου να περάσουν «Δέκα μέρες στο Παρίσι» μακριά από τις δουλειές και τις ...συζύγους τους (Αννα Φόνσου - Πόπη Λάζου) με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει...

Τέλος, στις 20.00 (ΕΤ-3), θα προβληθεί η αισθηματική περιπέτεια «Ενα γελαστό απόγευμα» με τους Νίκο Κούρκουλο, Μπέττυ Λιβανού, Χρήστο Τσάγκα, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Χρυσούλα Διαβάτη και Ελένη Φιλίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ