Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ
Νέα παράταση για τα χαράτσια μέχρι τέλος του χρόνου

Μέχρι το τέλος Δεκέμβρη δίνει με νέα παράταση το υπουργείο Περιβάλλοντος τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για ένταξη στο μέτρο της «τακτοποίησης» για 40 χρόνια κλειστών ημιυπαίθριων ή άλλων χώρων που άλλαξαν χρήση (πατάρια, υπόγεια, πιλοτές κ.ά.) με την πληρωμή ειδικού προστίμου - χαρατσιού με τη καταβολή όλου του ποσού ή με δόσεις.

Να σημειωθεί, ότι αποτελεί την τρίτη κατά σειρά παράταση που δίνεται με την τελευταία να έχει λήξει από τις 31 Ιούνη και θα ενταχθεί με ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που σχεδιάζεται να ψηφιστεί στο τέλος Αυγούστου. Ταυτόχρονα, με τη νέα παράταση θα παραταθεί και η καταβολή της πρώτης δόσης έως τις 29 Φλεβάρη του 2012 για όσους έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις. Από τα στοιχεία και μόνο που έχει ανακοινώσει το ΥΠΕΚΑ και αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 630.268 αιτήσεις και έχουν δηλωθεί περίπου 900.000 κλειστοί χώροι και την εκτίμηση ότι τα χαράτσια θα ξεπεράσουν ακόμα και το ένα δισ. ευρώ, γίνεται αντιληπτό ότι η κυβέρνηση φρόντισε να δώσει και νέα παράταση με την προοπτική να αυξήσει ακόμα περισσότερο το ποσό που θα λάβει από τα χαράτσια.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, τα πρόστιμα για «τακτοποίηση» ημιυπαίθριων ή άλλων χώρων που αφορούν κατοικία καταβάλλονται σε 10 δόσεις, ενώ για την «τακτοποίηση» άλλων χώρων πλην κατοικίας καταβάλλονται σε 8 δόσεις. Σε περίπτωση που καταβληθεί εφάπαξ όλο το ποσό των χαρατσιών, υπάρχει έκπτωση 10%. Στις ρυθμίσεις θα ενταχθούν και ακίνητα με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε ή αναθεωρήθηκε έως τις 2 Ιούλη 2009. Επίσης στις ρυθμίσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μπορούν να ενταχθούν όλα τα αυθαίρετα που έχουν ανεγερθεί έως τις 28 Απρίλη 2010.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ