Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Διεκδικήσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων

Παραστάσεις διαμαρτυρίας, χτες στο Βόλο, σήμερα στη Λάρισα

Παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του ΙΚΑ Βόλου πραγματοποίησε, χτες, στις 11 π.μ., αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής Νομού Μαγνησίας (μετέχουν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ), προκειμένου να εκφράσει την πλήρη αντίθεση των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής στην κυβερνητική απόφαση για κατάργηση των ΒΑΕ και γενικότερα στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - τρόικας. Στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι, για όλα αυτά τα ζητήματα, εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής έδωσαν συνέντευξη Τύπου.

Στο υπόμνημα που επέδωσαν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής στη διευθύντρια του ΙΚΑ Βόλου, επισημαίνεται ότι οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται θα σημάνουν αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης 5 - 7 χρόνια, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, περαιτέρω συρρίκνωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Και σημειώνονται οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, που είναι:

1. Να μην αποχαρακτηριστούν τα ΒΑΕ εκτός αυτών που έχουν εκλείψει. Να μη διαχωρίζονται οι εργαζόμενοι ανάμεσα σε παλιούς και νέους και να διευρυνθεί ο θεσμός των ΒΑΕ.

2. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, δουλειά για όλους μόνιμη και πλήρης.

3. 6ωρη δουλειά - 5ήμερο, 30ωρο σε όσους είναι στα ΒΑΕ.

4. Μείωση ορίου συνταξιοδότησης στα 55 για τους άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες που είναι στα ΒΑΕ και γενική μείωση των μη ΒΑΕ σε 60 και 55 αντίστοιχα.

5. Λήψη όλων των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων ανάλογα με τον επαγγελματικό κίνδυνο, ανάπτυξη των υποδομών και των διαδικασιών που απαιτούνται για πρόληψη επαγγελματικού κινδύνου.

6. Δημιουργία κρατικού σώματος γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας, στα πλαίσια αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο προστασίας της υγείας και ασφάλειας.

7. Τακτικές ιατρικές εξετάσεις, ιδιαίτερη φροντίδα για έγκυες και γενικότερα εργαζόμενες γυναίκες.

8. Απαγόρευση νυχτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία, ενώ για άλλα επαγγέλματα, όπως στις νοσηλεύτριες, να απαγορευτεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

9. Υποχρεωτικός έλεγχος της ασφάλειας των υποδομών και της υγιεινής, όπως εξαερισμός, κλιματισμός, επίπεδο θορύβου κ.λπ., στους χώρους εργασίας.

10. Κατοχύρωση ασφαλιστικής κάλυψης του επαγγελματικού κινδύνου, η οποία θα είναι ανεξάρτητη από το καθεστώς συνταξιοδότησης. Το επασφάλιστρο να βαραίνει τον εργοδότη.

Και στη Λάρισα

Ανάλογη παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνει, για σήμερα Παρασκευή, και η Λαϊκή Επιτροπή Νομού Λάρισας. Στις 11 το πρωί, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ θα πάνε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας (τέρμα Σωκράτους) και θα έχουν συνάντηση με την γενική γραμματέα.

Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί εργατικά συνδικάτα και φορείς των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

  • Για τα ζητήματα που σχετίζονται με την κατάργηση των ΒΑΕ, τη φοροεπιδρομή και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - τρόικας, συνέντευξη Τύπου έδωσαν εκπρόσωποι της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ