Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

TOKIO.--Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας κατέληξε χτες σε συμφωνία με τα κύρια αντιπολιτευόμενα κόμματα, προκειμένου να ψηφιστεί νομοσχέδιο για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά γονιδιακή θεραπεία για να καταστρέψουν με επιτυχία καρκινικούς όγκους σε ασθενείς με λευχαιμία σε προχωρημένο στάδιο.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Ο πρώην πρόεδρος του «Σερβικού Αυτόνομου Συμβουλίου» της σερβικής αυτόνομης περιοχής της Κράινα Μίλε Ντάκιτς εκδόθηκε χτες στην Κροατία και κρατείται στις φυλακές του Κάρλοβατς.

ΚΑΪΡΟ.-- Πρώην υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ προσήχθη χτες σε δίκη κατηγορούμενος για διαφθορά. Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε χτες πως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει στη χώρα πάνω από τρεις δεκαετίες.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο χριστιανικό προάστιο της Βηρυτού, Ανταλιάς, (15 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας). Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η έκρηξη σημειώθηκε από δύο άνδρες που χειρίζονταν εκρηκτικό μηχανισμό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τους που ήταν σταθμευμένο σε εξωτερικό χώρο στάθμευσης, κοντά σε εμπορικό κέντρο.

ΣΑΝΑΑ.-- Ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, που αναρρώνει στη Σαουδική Αραβία, φάνηκε χτες να αντιτίθεται σε σχέδιο των ΗΠΑ για αποχώρηση από την εξουσία με αντάλλαγμα την ακύρωση κάθε δικαστικής δίωξης.

AMΠΟΥΤΖΑ.-- Η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Φάιζερ (Pfizer) ανακοίνωσε χτες ότι ξεκίνησε την καταβολή οικονομικών αποζημιώσεων στα θύματα και τις οικογένειές τους από τις κλινικές δοκιμές που έκανε το 1996 για την αντιμετώπιση της μηνιγγίτιδας σε χωριά της βόρειας Νιγηρίας όπου δεκάδες παιδιά πέθαναν ή υπέστησαν σοβαρότατα προβλήματα στην υγεία τους (εγκεφαλικά, παράλυση κ.ά).

ΤΑΛΙΝ.-- Νεκρός είναι ο ένοπλος που είχε προηγούμενα εισβάλει στο υπουργείου Αμυνας της Εσθονίας παίρνοντας παράλληλα ως ομήρους δύο ανθρώπους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο άνδρας αυτοκτόνησε ενώ οι δύο όμηροι είναι καλά στην υγεία τους. Νωρίτερα, ειδικές δυνάμεις της Εσθονίας είχαν εισέλθει στο κτίριο και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο ένοπλος, που φέρεται να ήταν πρώην μέλος του εσθονικού στρατού, είχε εισβάλει στο υπουργείο όπου στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί και μία έκρηξη.

ΟΤΑΒΑ.-- Στις 15 Αυγούστου θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία «ελεύθερου εμπορίου» μεταξύ Καναδά και Κολομβίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ αμέσως μετά την υπογραφή τους από κοινού με τον πρόεδρο της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Χάρπερ στην Κολομβία.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Την αναστολή κάθε νέου κατασκευαστικού έργου στο σιδηροδρομικό της δίκτυο αποφάσισε η Κίνα, καθώς είναι πλέον έκδηλη η ανησυχία για την ασφάλεια του δικτύου στη χώρα μετά τα αλλεπάλληλα ατυχήματα της τελευταίες διετίας, με το τελευταίο πριν από λίγες βδομάδες που στοίχισε τη ζωή σε 40 ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ