Τρίτη 30 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Κιτρινόμαυρη ροπαλιά»

Ρουίς και Μαλαδένης πανηγυρίζουν το γκολ της νίκης

Sportidea

Ρουίς και Μαλαδένης πανηγυρίζουν το γκολ της νίκης
Νικηφόρα συνέχισαν την πορεία τους στο πρωτάθλημα οι «μεγάλοι» της Εθνικής Κατηγορίας, καθώς οι αντίπαλοί τους στη 16η αγωνιστική δεν κατάφεραν να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο τους προς την κορυφή και την Ευρώπη. Αναντίρρητα ξεχωρίζουν η μεγάλη σε σημασία επικράτηση της ΑΕΚ και η ευρύτητα του σκορ του ΠΑΟΚ.

Απόλυτα πετυχημένο ήταν το ντεμπούτο του τεχνικού διδύμου των Σαβέφσκι και Γκέραρντ στον πάγκο της ΑΕΚ. Η Ενωση κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της, τις αντικειμενικές δυσκολίες και να δείξει τα... δόντια της κόντρα στον (συνδιεκδικητή της για μια θέση στο ΟΥΕΦΑ) Ηρακλή, τον οποίο νίκησε εκτός έδρας με 2-1. Ο τεχνικός σύμβουλος της Ενωσης, Εγκε Γκέραρντ, μίλησε μεταφορικά μετά τον αγώνα λέγοντας πως το... άρρωστο παιδί, δηλαδή η ΑΕΚ, άνοιξε το ένα μάτι. Ομως τόνισε: «Η ομάδα θέλει ακόμα πολλή δουλιά. Μην πιστέψουμε ότι όλα έγιναν καλά».

Ο Ολυμπιακός, σε βαρύ κλίμα, λόγω του τραυματισμού του Γιώργου Αμανατίδη, ναι μεν πήρε τη νίκη με 1-0 με γκολ του Νινιάδη κόντρα στον Εθνικό Αστέρα, όμως δεν εντυπωσίασε αφού κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε περιπέσει σε επιθετική αφλογιστία. Μετά την αναμέτρηση σχεδόν άπαντες (σωστά) στάθηκαν στην κατάσταση που βιώνει ο άτυχος ποδοσφαιριστής και όχι σε ασήμαντα και περιστασιακά πράγματα (φάσεις, αποδόσεις κλπ.). Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου: «Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Κάτι τέτοιο δυστυχώς ζήσαμε όλοι με τον τραυματισμό του Γιώργου».

Σαρωτικός ήταν ο Παναθηναϊκός. Αν και αγωνίστηκε σε μια καυτή έδρα, κάνοντας επίδειξη δύναμης, συνέτριψε τα Γιάννενα με 4-0. Γεγονός που αποτέλεσε αφορμή-αιτία να λυθεί (ως είθισται) κοινή συναινέσει (;) το συμβόλαιο του Κόβη με τους Γιαννιώτες. Από τα πλέον σημαντικά γεγονότα για τον Αγγελο Αναστασιάδη η απόδοση του «πιτσιρικά» Κουτσουρέ, που όχι μόνο πήρε πρωτοβουλίες αλλά και σκόραρε. Παράλληλα, ο Νιγηριανός Ολισαντέμπε από χτες είναι και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού καθώς κατατέθηκε στην ΕΠΑΕ το συμβόλαιό του, που λήγει το 2002, με μονομερές... πράσινο δικαίωμα ανανέωσης για τρία χρόνια.

Κατά βούληση... σκόραραν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Καλαμάτα, η οποία στο β΄ ημίχρονο περίμενε καρτερικά να ολοκληρωθεί το 90λεπτο «μαρτύριο». Ο «δικέφαλος» συνέτριψε με 7-1 στην Τούμπα τη «μαύρη θύελλα» προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα. Τα άλλα αποτελέσματα είναι: Αρης-ΟΦΗ 2-0, Αθηναϊκός- Ιωνικός 2-2, Ξάνθη-Παναχαϊκή 1-0, Πανιώνιος-Πανηλειακός 0-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ