Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
24ωρο
Θάνατος αγωνιστή

Πριν από λίγες μέρες, στις 12 Αυγούστου 2011, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο σύντροφος ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΡΙΜΗΣ. Η κηδεία του πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 11.00 το πρωί, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο σύντροφος ΗΡΑΚΛΗΣ γεννήθηκε το 1921 και καταγόταν από την Οσσα Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Στο ΚΚΕ εντάχθηκε σε ηλικία 20 ετών, δηλαδή το '40-'41, με την καθοδήγηση του αδερφού του. Μπήκε στον αγώνα και την Αντίσταση και εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Κυνηγήθηκε πολύ και μετά τη Μακρόνησο, γιατί δεν υπέγραφε και δεν υπέγραψε «δήλωση», γι' αυτό και δεν έβρισκε δουλειά.

Από το χωριό του φυγαδεύτηκε και ήρθε στην Αθήνα το 1960, νύχτα με μουλάρι γιατί τον ψάχνανε και είχε περικυκλωθεί το σπίτι του. Ηταν γραμμένος στη Μαύρη Βίβλο που ήταν σημειωμένοι καταζητούμενοι από την αντίδραση αγωνιστές. Κυνηγήθηκε και από τη Χούντα. Τελικά κατάφερε και χάσανε τα ίχνη του. Τη γυναίκα του, Ματίνα, με την οποία αποκτήσανε δύο κόρες, τη γνώρισε το 1973. Μετά από πολλά εργάστηκε σαν βιβλιοθηκάριος - λογιστής.

Αδιάλλακτος και ανυποχώρητος κομμουνιστής, μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, αφήνει φωτεινή παρακαταθήκη τους αγώνες του και τη στάση ζωής του μέσα από το Κόμμα για όλους εμάς τους νεότερους.

Καλό ταξίδι σύντροφε ΗΡΑΚΛΗ.

ΚΟΒ Ελληνορώσων


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ