Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αγώνες στα δικαστήρια

Στις δικαστικές αίθουσες - εντός και εκτός συνόρων - εξακολουθεί (και θα συνεχίσει για καιρό) να καθορίζεται σημαντικό κομμάτι των διοργανώσεων στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο.

Το Europa League οριστικά (;) μάλλον τελείωσε για τον Ολυμπιακό Βόλου. Η δευτεροβάθμια επιτροπή της UEFA απέρριψε την έφεση της θεσσαλικής ομάδας κατά της πρωτόδικης απόφασης (αποβολή από την τρέχουσα διοργάνωση και - με αναστολή - τριετής αποκλεισμός για τα επόμενα πέντε χρόνια). Οι «ερυθρόλευκοι» - που κάνουν λόγο για αστήριχτη απόφαση και πολιτικές πιέσεις - θα προσφύγουν στο Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Στον «αέρα» (τουλάχιστον τυπικά) παραμένει η σύνθεση του πρωταθλήματος της Super League. Και αυτό γιατί - ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές - δύο ΠΑΕ αποφάσισαν να διεκδικήσουν και την τελευταία δυνατότητα παραμονής τους (που σημαίνει υπερπολλαπλάσια έσοδα), επιχειρώντας να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θα προσφύγουν Λάρισα και Ηρακλής (θα ακολουθήσει ο Πανσερραϊκός). Η πρώτη θα προσβάλλει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων στην ΕΠΟ, βάσει της οποίας παραμένουν στη Super League οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα. Οι «βυσσινί» μιλούν για κακοδικία, αναφέροντας πως ενώ το κατηγορητήριο ήταν για δωροδοκία και στοιχηματισμό (άρθρο 21) η Επιτροπή αποφάσισε βάσει του άρθρου 5. Στοχεύουν - έχοντας το δεδικασμένο του ΟΦΗ - σε διαταγή για επανεξέταση της υπόθεσης. Εκτός αν εκδοθεί το (πολύ καθυστερημένο) σκεπτικό της απόφασης από την Επιτροπή Εφέσεων και προκύψουν νέα στοιχεία.

Στο ίδιο αποτέλεσμα (διαταγή επανεξέτασης) στοχεύουν και στην ΠΑΕ Ηρακλής. Μόνο που αφορά την τιμωρία τους για πλαστογραφία ασφαλιστικής ενημερότητας. Οι «κυανόλευκοι» (που έχουν προσφύγει στο CAS για την επικύρωση της βαθμολογίας) ισχυρίζονται ότι κακώς τιμωρήθηκαν με το άρθρο 26 (δυσφήμιση του αθλήματος, που προβλέπει υποβιβασμό), ενώ έπρεπε να χρησιμοποιηθεί το άρθρο 20 (χρηματικό πρόστιμο). Σε περίπτωση μη δικαίωσης δεν αποκλείεται η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ