Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ψυχαγωγία σήψης

Αυτά που προσφέρουν τα αστικά ΜΜΕ στα λαϊκά νοικοκυριά ως ψυχαγωγικό προϊόν, είναι ένα ακόμα βήμα στον κατήφορο της σήψης που προβάλλουν καθημερινά. Ειδικά τις βραδινές ώρες, που η οικογένεια είναι στο σπίτι, έχοντας αντιμετωπίσει όλη τη μέρα τις δυσκολίες της ζωής, τα μεροκάματα ψίχουλα, την αναζήτηση εργασίας και γενικότερα τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, γίνονται θεατές σειρών, εκπομπών, τηλεπαιχνιδιών που προβάλλουν ό,τι πιο σάπιο και προσβλητικό για την ανθρώπινη προσωπικότητα υπάρχει.

Τα «πακέτα» πάνε και έρχονται, το πλάνο γίνεται κοντινό στο δάκρυ που κυλάει στο πρόσωπο της μάνας που θέλει να αγκαλιάσει την κόρη της ύστερα από πολλά χρόνια και η τελευταία αρνείται. 'Η του συγγενή που ήταν στο εξωτερικό και προσπαθεί να βρει τους δικούς του ανθρώπους οι οποίοι αγνοούσαν την ύπαρξή του. Και σαν να μην έφταναν τα πακέτα, πηγαινοέρχονται και τα «τούβλα». Ανθρωποι που έμειναν άνεργοι από την πολιτική του κεφαλαίου που στηρίζεται στις κυβερνήσεις και τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που περνούν, στηρίζουν τις ελπίδες τους σε τηλεπερσόνες που θα τους γκρεμίσουν το σπίτι και στη θέση τους θα βρεθεί ένα νέο. Ασχετα αν δύσκολα θα βρουν δουλειά, αν θα μπορούν να έχουν ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι, μετά το τέλος του «γυρίσματος».

Ακόμα και οι προσωπικές σχέσεις γίνονται βορά της τηλεθέασης και των διαφημιστικών πακέτων. Αγρότες καλούνταν να βρουν το έταιρό τους ήμισυ μέσα από τον «ALPHA», αφού εκείνες περνούν δοκιμασίες όπως άρμεγμα, θέρισμα κ.ά. 'Η ακόμα χειρότερα, νέα ζευγάρια που με την παρούσα οικονομική κατάσταση αδυνατούν να παντρευτούν, να συμμετέχουν σε σόου του «ΑΝΤ1». Πάρε 20.000 ευρώ, «μην το πεις στη νύφη», κάτσε να παρακολουθούμε τις κινήσεις σου και στήσε το γάμο σου.

Τα λαϊκά νοικοκυριά, οφείλουν να αντιληφθούν πως μέσα από τα προγράμματα των αστικών ΜΜΕ δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα. Αντίθετα, χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα, αποξενώνονται ακόμα περισσότερο από το πραγματικό, επιχειρούν να τούς κατευθύνουν στη λογική της προσωπικής επίλυσης του προβλήματος. Κρύβουν τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος, αφού στόχος των αστικών ΜΜΕ είναι να υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα. Προσπαθούν να απομακρύνουν τον κόσμο από την μοναδική προοπτική που έχει για μια καλύτερη ζωή, που είναι μόνο ο οργανωμένος συλλογικός ταξικός αγώνας για τα καθημερινά τους προβλήματα με προοπτική την ανατροπή αυτού του βάρβαρου, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκές οικογένειες, συστήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ανάσα» στις τράπεζες... (2015-11-03 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ (2015-04-30 00:00:00.0)
«Ω, αδέλφια μας εσείς τραπεζίτες»! (2013-05-25 00:00:00.0)
Αποκρύβουν το μεγάλο ένοχο (2011-05-26 00:00:00.0)
Ο «Ρ» «αποχαιρέτησε» τον «Οίστρο» του (2002-12-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ