Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Αντίθετη στη νέα αύξηση του ΦΠΑ

Αντίθετη στις νέες αντιλαϊκές αυξήσεις του ΦΠΑ εμφανίζεται με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου η διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) η οποία ζητάει εκ νέου συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών γι' αυτό το θέμα.

Μεταξύ άλλων η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει ότι από το 2010 μέχρι σήμερα ο χαμηλός συντελεστής έχει αυξηθεί κατά 44% (από 9% σε 13%) και ο υψηλός κατά 21% (από 19% σε 23%) και χαρακτηρίζει «εγκληματική» οποιαδήποτε σκέψη για νέα αύξηση. «Αν τελικά αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ σε 23% για 125.000 επιχειρήσεις εστίασης η συνολική αύξηση θα είναι 156% μέσα σε ενάμιση χρόνο (από 9% σε 23%) επισημαίνει η Συνομοσπονδία. Ακόμη, εκτιμάει ότι είναι ανεδαφικές οι επίσημες κυβερνητικές προσδοκίες ότι θα εισπράξει 1 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ όταν λόγος γίνεται για μια ήδη «ημιθανή» κατανάλωση.

Προτείνει μείωση των φόρων κατανάλωσης και κυρίως του ΦΠΑ, σε πρώτη φάση κατά δύο μονάδες στον υψηλό συντελεστή και κατά 3 μονάδες στο μεσαίο, διαρκή και σε μόνιμη βάση έλεγχο στη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών, και στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ