Σάββατο 20 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στη Θεσσαλονίκη στις 8 - 10 Σεπτέμβρη

Το στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Σταυρούπολη φιλοξενεί τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας στη Θεσσαλονίκη

Στο γνώριμο χώρο του πρώην «στρατοπέδου Μελά» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται στις 8, 9 και 10 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Με το κεντρικό σύνθημα «Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό» στο επίκεντρο και με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα πλαισιώσει το αντάμωμα των νέων με την πρωτοπόρα Οργάνωση της νεολαίας.

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, καλώντας σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις, τονίζει: «Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" αποτελεί πρωτοπόρα παρέμβαση και μαχητική πρόταση ζωής, πάλης και προοπτικής, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, κόντρα στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της μαχητικότητας και πρωτοβουλίας των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ. Είναι φτιαγμένο με αισιοδοξία για ένα μέλλον σοσιαλιστικό, με εμπιστοσύνη και σεβασμό στην εργατική τάξη, στους ανθρώπους του μόχθου, στα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

"Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό", είναι το κεντρικό σύνθημα - μήνυμα του φετινού Φεστιβάλ αντανακλώντας στις εκδηλώσεις του τον πολιτικό και πολιτιστικό του χαρακτήρα, αντανακλώντας το μεράκι και την αξία της εθελοντικής δουλειάς των μελών και φίλων της ΚΝΕ, που μόνοι τους, χωρίς σπόνσορες, στήνουν τις φεστιβαλικές τους γιορτές. Γι' αυτό είναι μοναδικό!

Οι φετινές εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ θα μεταφέρουν σε χιλιάδες λαού και νεολαίας το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα. Οτι υπάρχει λύση σε όφελος του λαού και της νεολαίας, με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό.

Το τελευταίο διάστημα, η επιδρομή της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της δεν έχει τελειωμό. Δε θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα από τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές. Τώρα είναι η ώρα ο λαός να παρέμβει οργανωμένα, να χτίσει γερό τείχος με την πάλη του απέναντι στα μονοπώλια και τα κόμματά τους, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Ανοίγουμε πλατιά τη συζήτηση για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση, για την επαναστατική ανατροπή, τη σοσιαλιστική διέξοδο. Οι ανάγκες της νεολαίας για δουλειά με δικαιώματα, μόρφωση, ζωή, ελεύθερο χρόνο, υγεία, κατοικία, πρόσβαση στον πολιτισμό, αθλητισμό δε χωρούν στα κέρδη των καπιταλιστών. Δεν υπάρχουν λύσεις κοινές για το κεφάλαιο και το λαό. Τώρα χρειάζεται οργάνωση και αντεπίθεση για το Σοσιαλισμό, γιατί μόνο μέσα από την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, με την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη για το λαό που θα βασίζεται στην κάλυψη των συνεχώς διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών. Αναδεικνύουμε τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού σε αντιπαράθεση με τις κατακτήσεις και τα επιτεύγματα της εργατικής εξουσίας, του Σοσιαλισμού», σημειώνει η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ δίνοντας ραντεβού με τους νέους το Σεπτέμβρη στο χώρο του πρώην «στρατοπέδου Παύλου Μελά», στη Σταυρούπολη. «Σε ένα στρατόπεδο που τα χρόνια της ναζιστικής κατοχής αποτέλεσε χώρο φυλάκισης για περισσότερους από 100.000 Ελληνες και ξένους αγωνιστές».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
  • Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη:

Κεντρική Εξέδρα: Pandora JazzQuartet. Νίκος Kάτσικας. Πάνος Ζώης. Αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκι. Παντελής Θαλασσινός.

Λαϊκή Εξέδρα: Φίλοι της παράδοσης - παραδοσιακός σύλλογος Γ' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης. Βιβλιοπαρουσίαση: Λογοτεχνικές εκδόσεις για την εργατική τάξη. Παντελής Θεοχαρίδης. Βασίλης Κασούρας με τραγούδια του Καζαντζίδη και μεγάλων συνθετών.

Νεανική Εξέδρα: 3 laloun, Εκμεκ - Μπλε - Λάκης Παπαδόπουλος.

  • Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη:

Κεντρική Εξέδρα: Δ. Νικολούδης - Α. Τατσιούλη με αφιέρωμα στον Ο. Ελύτη. Συζήτηση για τις πολιτικες εξελιξεις. Μελίνα Ασλανίδου. Κίτρινα Ποδήλατα.

Λαϊκή Εξέδρα: Φωτεινή Βελεσιώτου, αφιέρωμα στην Σ. Μπέλλου. Δάφνη.

Νεανική Εξέδρα: Reactive. Baιldsa.

  • Σάββατο 10 Σεπτέμβρη:

Κεντρική Εξέδρα: Αφιέρωμα στον Κ. Βάρναλη από την Ορχήστρα και τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ. Ομιλία εκ μέρους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - Χαιρετισμός από το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ. Θ. Μικρούτσικος - Χ. Θηβαίος - Μ. Πασχαλίδης.

Λαϊκή Εξέδρα: Χορευτικός σύλλογος Κορδελιού Αργώ, γεωργιανά μπαλέτα, Ποντιακό Συγκρότημα, Αγάθωνας.

Νεανική Εξέδρα: Banda Latinico, Skelters.

Καθημερινά θα υπάρχουν συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα και θα λειτουργεί παράλληλα εξέδρα πολιτισμού με έκθεση σκίτσου και φωτογραφίας για την κρίση, αφιερώματα για τα 140 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα, στους μετανάστες και στον Θ. Βέγγο, καθώς και παιδότοπος, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τα νέα ζευγάρια, παράσταση Καραγκιόζη, αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο «Αν όλα τα παιδιά της Γης», στον Γκαγκάριν, χειροτεχνίες, μουσικά παιχνίδια, Τενεκεδούπολη, αθλοπαιδιές και εργαστήρι πηλού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη (2011-08-28 00:00:00.0)
Στις 10 έως 12 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη (2009-08-14 00:00:00.0)
«Ανυπόταχτη επιλογή, με το ΚΚΕ για την Ανατροπή» (2006-09-10 00:00:00.0)
Υπηρετεί πιστά την καλή μουσική (2004-09-15 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία η γιορτή της νιότης (2004-09-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ